Započinju radovi na uređenju kružnog toka u naselju Jagomir

06.06.2017. 09:29 / Izvor: Akta.ba
Započinju radovi na uređenju kružnog toka u naselju Jagomir

Novi kružni tok biće približnih dimenzija kao i postojeći čiji je vanjski radijus kružnog toka 13 metara.

U glavnom projektu, kojeg je uradilo Javno preduzeće „Zenica“, navedeno je da je na ovoj lokaciji tokom izvođenja radova potrebno ukloniti kompletnu konstrukciju saobraćajnice, umjesto koje će biti postavljena nova kolovozna podloga i tampon. S ciljem sprječavanja oštećenja novog asfalta i kolovozne konstrukcije, bit će ugrađen sistem za odvodnju podzemnih i površinskih voda postavljanjem pet novih slivnika i polaganjem 115 metara drenažnih cijevi i 60 metara plastičnih cijevi, koje će biti sprovedene u obližnje korito Koševskog potoka.

"Od Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo očekujemo odobrenje za izmjenu režima saobraćaja kao bismo mogli započeti sa radovima na uređenju kružnog toka i početak radova je planiran za ponedjeljak, 5. juna 2017. godine", kazao je  Mujo Topalović, šef gradilišta građevinske firme „Grakop“, koja je angažovana za izvođenje radova.

Ovom prilikom će također biti zamijenjeni oštećeni betonski ivičnjaci i postavljeno 300 metara novih. Prije asfaltiranja biće nivelisani šiberi i šahtovi za vodu. Planirano je postavljanje novih saobraćajnih znakova kao i iscrtavanje horizontale saobraćajne signalizacije.

Na kraju radova biće postavljeno oko 950 metara kvadratnih novog asfalta. U sredini kružnog toka radnici će postaviti nove granitne kocke, a samo središte kružnog toka biće hortikulturno uređeno.

Novi kružni tok biće približnih dimenzija kao i postojeći čiji je vanjski radijus kružnog toka 13 metara, dok je širina kolovozne trake u kružnom toku 7,45 metara.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije