Završni radovi na rekonstrukciji puta R 437

10.10.2016. 15:46 / Izvor: Akta.ba
Završni radovi na rekonstrukciji puta R 437

U okviru projekta vrše se betoniranja potpornih zidova koji osiguravaju sigurnost kosine iznad regionalnog puta.

Na dionici puta R-437 u naselju Glodnica, preduzeće GPI d.o.o. Konjic kao najpovoljniji izvođač, izvodi radove na sanaciji škarpe iznad regionalnog puta. U okviru projekta vrše se betoniranja potpornih zidova koji osiguravaju sigurnost kosine iznad regionalnog puta, a samim tim i prilazni put za stambene objekte koji se nalaze iznad regionalnog puta.

Ovim projektom trajno se rješava škarpa koja je ugrožavala stabilnost prilaznog puta za stambene objekte. Vrijednost ugovorenih radova iznose 19.848,63 KM, a finansiraju se od strane Uprave za ceste pri Ministarstvu saobraćaja i veza HNK. Rok za izvođenje radova je 25 dana, a ako vremenske prilike budu dozvoljavale, u narednoj sedmici se očekuje završetak radova.

Takođe, Vlada HNK na svojoj sjednici održanoj u Jablanici 23.09.2016.godine na zahtjev Općine Jablanica uz gore navedena sredstva za sanaciju podzide, donijela je odluku o izdvajanju 150.000 KM za sanaciju velikog klizišta u središtu naselja Glodnica od kojega je ugroženo više stambenih objekata, a projekat će se realizovati u skladu sa planom investicija Vlade HNK.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije