Kozarska Dubica: Dogovorena realizacija projekata energetske efikasnosti

28.07.2015. 14:34 / Izvor: Akta.ba
Kozarska Dubica: Dogovorena realizacija projekata energetske efikasnosti

Riječ je o prokjektima koji se odnose na energetsku efikasnost, a kojima je planirana sanacija objekata iz oblasti zdravstva i prosvjete, te nekoliko predškolskih ustanova.

U opštini Kozarska Dubica će početkom 2016. godine početi realizacija dva projekta, vrijedna 300 hiljada maraka, koja će biti finansirana od strane Svjetsk banke a odnose se sanaciju objekta Osnovne škole "Sveti Sava" i Dječijeg vrtića "Pčelica", potvrđeno je juče u Opštinskoj upravi nakon sastanka predstavnika Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske i opštinskih zvaničnika.

Kako se navodi na internet stranici Opštine Kozarska Dubica, predstavnici ministarstva juče su boravili u redovnoj posjeti opštini Kozarska Dubica i razgovarali sa predstavnicima tri opštinska odjeljenja, i to, za stambeno-komunalne podslove, prostorno uređenje, te Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti.

Delegaciju je ugostio zamjenik načelnika opštine Dragan Jaćimović koji je predstavnicima ministarstva predstavio prioritetne projekte koji se odnose na školske i predškolske ustanove.

Sastanku je prisustvovao i poslanik u NSRS Darko Banjac koji je naglasio da će ukupno 15 projekata biti realizovano u Republici Srpskoj, od čega će dva biti odobrena Kozarskoj Dubici.

Miloš Jokić pomoćnik ministra za koordinaciju projekata i razvoj je rekao da je riječ o prokjektima koji se odnose na energetsku efikasnost, a kojima je planirana sanacija objekata iz oblasti zdravstva i prosvjete, te nekoliko predškolskih ustanova.

"Plan je da se u narednom periodu provede više preliminarnih energetskih pregleda, kako bi se utvrdio obim investicija na svakom pojedinačnom objektu i izvršila selekcija projekata", rekao je Jokić.

"Radovi u Kozarskoj Dubici bi trebalo da počnu u martu slede godine, a do kraja iste bi i završili", rekao je Banjac i dodao da je ovo jedan dobar gest Vlade Republike Srpske prema Kozarskoj Dubici.

Plan je da se izvrši zamjena stolarije, fasada i krovne konstrukcije u zavisnosti od potrebe objekata.

"Projekti su pripremljeni od strane tima koji čini nova struktura Vlasti u Kozarskoj Dubici. Samo zajedničkim radom, razumijevanjem, kompromisom i uvažavanjem možemo doći do određenih projekata, a Vlada RS će nam sigurno izlaziti u susret", rekao je Banjac i zahvalio ministrici Golić koja je ujedno i potpredsjednik Vlade RS.

Dragan Jaćimović zamjenik načelnika opštine je rekao da su projekti koji se odnose na školske i predškolske ustanove od prioritetnijih kada je riječ o ulaganju u infrastrukturu.

"Velika je stvar što će od ukupno 15 projekata u Republici Srpskoj dva biti realizovana upravo u Kozarskoj Dubici. Ono što je naš cilj je da pokažemo da radimo i da je nova skupštinska većina s pravom tu gdje jeste i da Kozarsku Dubicu vode neki novi ljudi s puno ideja i puno rada", rekao je Jaćimović.

Predstavnici ministarstva juče su u pratnji opštinskih zvaničnika obišli Osnovnu školu "Sveti Sava" gdje su se sastali sa direktorom ove Javne ustanove.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije