Općina Tešanj dobija pet zelenih otoka

30.06.2015. 13:58 / Izvor: eKapija.ba
Općina Tešanj dobija pet zelenih otoka

Eko život se obavezao da će obezbijediti pet zelenih otoka odnosno posude za selektivno odvajanje otpada dok će predstavnici Općine Tešanj odabrati i pripremiti lokacije, te obezbijediti održavanje zelenih otoka.

Općina Tešanj je još jedna općina u kojoj Eko život d.o.o. Tuzla uspostavlja sistem selektivnog odvajanja otpada. U zgradi općine Tešanj održan je sastanak kojem su pristustvovali načelnik općine mr.sc. Suad Huskić, pomoćnik Općinskog načelnika gdin. Hamzalija Hojrukić, predstavnik preduzeća  AS d.o.o. Jelah gdin. Hrvić Adnan i predstavnici kompanije Eko život d.o.o. Tuzla.

"Ideja tačnije inicijativa je bila od strane jednog od naših osnivača, AS Jelaha. Mi smo kao operater sistema svakako planirali uspostaviti u ovoj Opštini sistem selektivnog odvajanja otpada te možemo reći da je inicijativa došla u pravo vrijeme i uspjeli smo u kratkom vremenu definisati obaveze i nas kao Operatera sistema ali i Općine. Posebno jezadovoljstvo raditi ovakve projekte gdje su inicijatori privredni subjekti", izjavila je direktorica Lidija Tomić.

Eko život se obavezao da će obezbijediti 5 zelenih otoka odnosno posude za selektivno odvajanje otpada dok će predstavnici općine Tešanj odabrati lokacije, pripremiti lokacije te obezbijediti održavanje zelenih otoka.

Važan segment djelovanja Eko života je naravno i jačanje društvene svijesti o selektivnom zbrinjavanju otpada kao i podizanje općih ekoloških standarda u Federaciji BiH, te informiranje javnosti o značaju sakupljanja, selektiranja i ponovne upotrebe otpada na ekološki najkorisniji i najprihvatljiviji način.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije