Stečajni upravnik prodaje fabriku "Panafleks"

16.07.2015. 14:24 / Izvor: Nezavisne novine
Stečajni upravnik prodaje fabriku 'Panafleks'

Putem javnog nadmetanja na prodaju je ponuđena fabrika "Panafleks" u Janji, koja obuhvata poslovne i pomoćne zgrade, elektroenergetski objekat i zemljište uz privrednu zgradu, sve ukupne površine oko 24.582 kvadrata, po početnoj cijeni od 1.234.664 KM.

Stečajni upravnik Lazo Đurđević objavio je oglas za prodaju Fabrike savitljivih cijevi i vratila "Panaflex" u Janji kod Bijeljine po početnoj cijeni od 1,2 miliona KM.

Putem javnog nadmetanja na prodaju je ponuđena fabrika "Panafleks" u Janji, koja obuhvata poslovne i pomoćne zgrade, elektroenergetski objekat i zemljište uz privrednu zgradu, sve ukupne površine oko 24.582 kvadrata, po početnoj cijeni od 1.234.664 KM.

Đurđević kaže da je na svim nekretninama koje su oglašene za prodaju i u Bijeljini i u Janji uknjiženo založno pravo u korist preduzeća "Oktan promet" DOO Bijeljina, vlasništvo narodnog poslanika Vojina Mitrovića, i zakonska hipoteka u korist Ministarstva finansija, Poreska uprava Bijeljina RS.

Javno nadmetanje za prodaju nekretnina imovine "Panafleksa" u Janji održaće se 20. avgusta ove godine. Inače, prijavljena potraživanja bivših radnika i povjerilaca Fabrike savitljivih cijevi i vratila "Panafleks" u stečaju veća su od procijenjene vrijednosti imovine ovog preduzeća.

"Ukupna procijenjena vrijednost imovine, koja čini stečajnu masu stečajnog dužnika iznosi 1.944.582 KM. S obzirom na to da razlučno pravo nad zemljištem i objektima imaju 'Oktan promet' sa 985.630 KM i Poreska uprava RS sa 427.246 KM, te da razlučno pravo nad dijelom pokretne imovine ima Pro Credit Bank Sarajevo (49.779 KM), malo će imovine ostati za namirenje drugih povjerilaca", ističe Đurđević.

On kaže da je u ovakvoj situaciji, u kojoj se našao "Panafleks" teško obezbijediti i troškove stečaja, očekujući da će se nešto novca, ipak, obezbijediti prodajom pokretne imovine ovog preduzeća, a u pitanju su mašine i oprema.

Na posljednjem ispitnom ročištu u Okružnom privrednom sudu u Bijeljini Đurđević je priznao potraživanje otpuštenih radnika u iznosu od 124.000 KM, koje se odnosi na devet neisplaćenih plata i ono je svrstano i viši isplatni red. Priznaoje i potraživanje 50 radnika po osnovu sudske presude, koje se odnosi na neisplaćenu razliku do pune plate, regres i otpremnine, u ukupnom iznosu od 372.504 KM, i ono je svrstano u opšti isplatni red.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije