Za sanaciju i renoviranje Hotela "Maršal" 100.000 KM

30.09.2014. 16:16 / Izvor: eKapija.ba
Za sanaciju i renoviranje Hotela 'Maršal' 100.000 KM

U cilju poboljšanja poslovanja, novoosnovani NO Privrednog društva Hotela "Maršal" pokrenuo je izradu novog statuta društva a radit će i sistematizaciju radnih mjesta zbog nedostatka kadrova za rad u turističkoj agenciji.

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo izdvojilo je 100.000,00 KM za sanaciju objekta Hotela „Maršal“ na Bjelašnici. Kako je na današnjoj konferenciji za novinare najavio resorni ministar Emir Hrenovica, sredstva će biti utrošena za sanaciju krova i renoviranje kongresne sale hotela, a dijelom za izmirenje dugova za struju i grijanje ovog privrednog društva, čiji je osnivač Kanton Sarajevo.

"Prema utvrđenom sanacionom planu, prvo će se pristupiti sanaciji krova, a nakon toga će se renovirati kompletna kongresna sala sa 300 mjesta", istaknuo je ministar Hrenovica, dodajući da će se time steći elementarni uvjeti za hotel počne ponovo pozitivno poslovati. Najavio je da će se u ovaj projekt uključiti i KJKP "Sarajevošume" i Turistička zajednica KS koje će ambijent oko hotela upotpuniti novim rekreativnim sadržajima, posebno jer se bliži zimska turistička sezona.

 U cilju poboljšanja poslovanja, novoosnovani NO Privrednog društva Hotela „Maršal“ pokrenuo je izradu novog statuta društva a radit će i sistematizaciju radnih mjesta zbog nedostatka kadrova za rad u turističkoj agenciji, čije je otvaranje također planirano ovdje.

"NO će narednog mjeseca izraditi sanacioni plan kompletnog hotela. Njime će biti planirana izgradnja wellness centra sa zatvorenim bazenom, rekonstrukcija soba, kuhinje i restorana kako bismo hotelu 'Maršal' vratili stari sjaj", najavio je  predsjednik NO Mirza Čelik.

Predstavnik 30 uposlenika hotela Dževad Holjan istakao je da će se uposlenici zajedno sa menadžmentom zalagati za poboljšanje poslovanja hotela. "Sretni smo i ohrabreni jer smo prije tri mjeseca konačno dobili titulara a to je Kanton Sarajevo. Ovaj hotel nama koji u njemu radimo 15 godina znači gotovo sve",  naglasio je Holjan.

Na press kofreneciji se obratio i v.d. direktora ZOI' 84 Džavid Kurtišaj koji je rekao da sezona skijanja neće doći u pitanje. U ovom preduzeću očekuju završetak procedura za odobrenje dugoročnog kredita od 8 miliona KM kako bi se radovi na pripremama za zimsku sezonu priveli kraju. Najavio je da će biti smanjene cijene sezonskih ski karata, a cjenovnik će biti objavljen do petka ove sedmice.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije