Alumina: Ugovor o saradnji sa rudnikom "Banovići" vrijedan 16 miliona KM

10.02.2017. 09:38 / Izvor: SRNA
Alumina: Ugovor o saradnji sa rudnikom 'Banovići' vrijedan 16 miliona KM

Prema ugovoru, Rudnik Banovići će tokom ove godine isporučiti 160.000 tona uglja za potrebe rada Alumine.

Predstavnici kompanije “Alumina” iz Zvornika i Rudnika mrkog uglja “Banovići” potpisali su ugovor o poslovnoj saradnji u ovoj godini, koji je vrijedan 16 miliona KM.

Prema ugovoru, Rudnik “Banovići” će tokom ove godine isporučiti 160.000 tona uglja za potrebe rada “Alumine”.

Predsjednik Upravnog odbora “Alumine” Milorad Motika, koji je potpisao ugovor o saradnji sa generalnim direktorom Rudnika “Banovići” Muneverom Čergićem, istakao je da je zvornička kompanija potpisala značajan ugovor jer se njime obezbjeđuju potrebne količine uglja za rad energetskih postrojenja.

On je naveo da “Alumini” mnogo znači saradnja sa Rudnikom “Banovići” jer je zvorničkoj kompaniji potrebno stabilno snabdijevanje, a dogovorena dinamika od 700 tona uglja na dnevnom nivou zadovoljava kapacitete proizvodnje koju je “Alumina” planirala u ovoj godini.

Čergić je rekao da je “Alumina” veoma bitan potrošač za Rudnik “Banovići”, i poslije “Elektroprivrede” BiH, najveći kupac.

On je naveo da je plan da “Alumini” u ovoj godini bude isporučeno 160.000 tona uglja, što je 10 odsto godišnje proizvodnje uglja.

Ovo je peta godina da Rudnik “Banovići” i “Alumina” potpisuju poslovne ugovore, saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću kompanije “Alumina”.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital