Buffet investirao 1 mrd $ u dionice: I vi zaradite na dionicama Applea

24.05.2016. 08:01 / Izvor: Akta.ba
Buffet investirao 1 mrd $ u dionice: I vi zaradite na dionicama Applea

FXLider svim čitaocima Akte, daje besplatnih 50€ početnog kapitala za trgovanje cijenom dionica Applea na svjetskoj berzi.

Početkon prošle nedelje jedan od najuspešnijih investitora na svijetu i treći najbogatiji čovek, Warren Buffett, vlasnik Berkshire Hathaway-a, kupio je dionice Apple u vrijednosti od 1 milijarde dolara. Prema Financial Times-u, vrijednost dionica ove kompanije bi do kraja godine mogla da poraste dodatnih 30%.

FXLider svim čitaocima Akte, daje besplatnih 50€ početnog kapitala za trgovanje cijenom dionica Applea na svjetskoj berzi.

Besplatnih 50€ za trgovanje možete preuzeti ovdje.

Buffet voli da ulaže u kompanije koji imaju trajnu konkurentsku prednost, talentovan menadžment i razumnu cijenu dionica, što Apple sve ispunjava. Ovaj potez momentalno se pozitivno odrazio na vrijednost dionica koje su nakon te objave porasle skoro 5%. Berkshire Hathaway je poznat po svojim dugoročnim ulaganjima i kako izgleda  računa na uspijeh nove linije Apple-ovog TV i automobila u narednim godinama.

Novo tržište koje Apple planira da osvoji je Indija. Prošle nedelje objavljeni su planovi da već početkom 2017. godine bude otvoren  centar u Bangalore-u, gradu u južnoj Indiji odakle su potekli mnogi startup-ovi i trehnološki stručnjaci, kako bi se podstakao razvoj aplikacija za iOS.

Ulazak na indijsko tržište je veoma važan za Apple, naročito nakon usporavanja ekonomskog rasta Kine. Samo tokom prvog kvartala prodaja u Kini je pala za 26%. Tokom 2015. godine Apple-ov prihod u Indiji je prevazišao 1 milijardu dolara. Bez mnogo investicija tokom prvog kvartala ove godine, prihod je porastao 56% u odnosu na isti period prije godinu dana.

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na finansijski leveridž i nose visok nivo rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo da postanu nepovoljne za Vas. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i zbog toga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i nezavisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, traženje niti transakciju u pogledu bilo kojeg finansijskog instrumenta. Gubici mogu da premaše Vaše depozite i od Vas bi se moglo zahtijevati da izvršite dodatne uplate. FXLider ne prihvata nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu da proisteknu. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti garancija za tačnost ili potpunost ovih podataka. Sljedstveno tome, svako lice koje postupi prema njima, čini to u potpunosti na sopstveni rizik.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital