CBBiH dodijeljena nagrada časopisa Capital Finance International

11.08.2017. 08:42 / Izvor: Akta.ba
CBBiH dodijeljena nagrada časopisa Capital Finance International

Ovaj časopis navodi da je prepoznao modalitete kojima Centralna banka BiH (CBBiH) tokom godina rada doprinosi kontinuiranoj stabilnosti zemlje.

Časopis Capital Finance International dodijelio je Centralnoj banci Bosne i Hercegovine nagradu za najbolje upravljanje centralnom bankom u centralnoj i istočnoj Evropi u 2017. godini (Central Bank of Bosnia and Herzegovina – Banking Awards 2017 – Best Central Bank Governance – CEE 2017).

U obrazloženju za dodjelu nagrade, ovaj časopis navodi da je prepoznao modalitete kojima Centralna banka BiH (CBBiH) tokom godina rada doprinosi kontinuiranoj stabilnosti zemlje, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću CBBiH.

Kako je istaknuto, djelujući kao nezavisna institucija, Centralna banka BiH se striktno pridržava režima valutnog odbora koji je omogućio monetarnu stabilnost uz puno pokriće domaće valute deviznim rezervama što, između ostalog, stvara preduvjete za održiv ekonomski rast i razvoj zemlje.

Iz te banke izraženo je zadovoljstvo zbog priznanja koje dolazi u najboljem trenutku, u danima kada ta institucija obilježava 20. godišnjicu rada.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital