Do kraja godine usvojiti zakone o bankama

23.11.2016. 07:37 / Izvor: SRNA
Do kraja godine usvojiti zakone o bankama

Republika Srpska i Federacija BiH do kraja godine moraju da usvoje zakone o bankama i zakon o Agenciji za osiguranje depozita.

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija rekao je jučer u Sarajevu da Republika Srpska i Federacija BiH do kraja godine moraju da usvoje zakone o bankama i zakon o Agenciji za osiguranje depozita, kada je riječ o prethodnim mjerama iz aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom /MMF/.

On je nakon sjednice Fiskalnog savjeta BiH rekao novinarima da je Vlada Republike Srpske usvojila Prijedlog zakon o bankama Srpske i da će on do kraja godine biti usvojen u republičkom parlamentu.

"Prethodna dva dana imali smo konsultacije sa MMF-om oko nekih detalja u vezi sa ovim zakonom i to smo uspješno završili", naglasio je Tegeltija i podsjetio da su ključno pitanje svakog aranžmana MMF-a prethodne mjere, a da je većina njih vezana za kraj godine.

Prema njegovim riječima, slijedi obaveza usvajanja budžeta na sva tri nivoa vlasti u BiH, a ostale su i druge strukturalne odrednice iz pisma namjere.

"Fiskalni savjet BiH usaglasio je tekst pisma namjere. U odnosu na osnovni tekst koji je došao iz MMF-a bilo je određenih izmjena. Očekuje se da će MMF zasjedati do kraja januara 2017. godine kada bi trebalo da budu operativna sredstva za novu tranšu iz aranžmana", saopštio je Tegeltija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital