Dodijeljene nagrade ''Zlatni BAM'' najuspješnijim bh. bankama u 2014.

03.10.2015. 08:22 / Izvor: Akta.ba
Dodijeljene nagrade ''Zlatni BAM'' najuspješnijim bh. bankama u 2014.

UniCredit Bank Mostar, Raiffeisen Bank BiH, UniCredit Bank Banja Luka, Nova Banka Banja Luka i Union banka Sarajevo dobitnici su nagrade Zlatni BAM koju im je danas na svečanosti dodijelio Finansijsko-poslovni magazin Banke u BiH.

UniCredit Bank Mostar, Raiffeisen Bank BiH, UniCredit Bank Banja Luka, Nova Banka Banja Luka i Union banka Sarajevo dobitnici su nagrade Zlatni BAM koju im je jučer na svečanosti dodijelio Finansijsko-poslovni magazin Banke u BiH.

Ova priznanja, koja se već 13. put dodjeljuju najuspješnijim bankama, dodijeljena su prema ustaljenim kriterijima u sedam kategorija.

UniCredit banci d.d. Mostar su uručene tri nagrade i to za iznos ukupne aktive banaka, za iznos ukupnog kapitala i stopu prinosa na dionički kapital (ROE).

Nagrada Zlatni BAM za najvišu stopu rasta depozita u 2014. godini, uručena je Union banci d.d. Sarajevo.

Dobitnica nagrade za najveći iznos dioničkog kapitala je Raiffeisen Bank BiH d.d. Sarajevo.

Novoj banci a.d. Banja Luka je ove godine pripala nagrada Zlatni BAM za najveći iznos aktive banaka sa pretežno ili isključivo domaćim kapitalom.

UniCredit Bank a.d. Banja Luka je ove godine osvojila nagradu Zlatni BAM u kategoriji najviša stopa prinosa na aktivu (ROA).

Finansijsko-poslovni magazin Banke u BiH već 13 godina u kontinuitetu organizira tradicionalnu akciju izbora najuspješnijih banaka u BiH, te dodjeljuje priznanje Zlatni BAM s ciljem promocije najbolje prakse u bankarskom sektoru.

Rangiranje banaka izvršeno je na osnovu objavljenih revizorskih izvještaja o poslovanju komercijalnih banaka u prethodnoj godini.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital