Kupac Bosnalijekovih dionica KBC Euro Credit Capital sa Malte

11.10.2016. 14:20 / Izvor: Akta.ba
Kupac Bosnalijekovih dionica KBC Euro Credit Capital sa Malte

KBC Euro Credit LTD je provajder finansijskih usluga za globalne klijente.

Na Registru vrijednosnih papira danas je objavljena informaciju da je KBC Euro Credit Capital sa Malte kupac 19,25 posto dionica u državnom vlasništvu Bosnalijeka.

KBC Euro Credit Capital je na aukciji održanoj 6. oktobra na Sarajevskoj berzi bio najpovoljniji ponuđač na aukciji kupivši paket od 1.507.724 dionice po cijeni od 15,51 KM po dionici.

Naime, Federacija BiH je za prodani udio u Bosnalijeku inkasirala 23.384.799,24 KM.

KBC Euro Credit LTD je provajder finansijskih usluga za globalne klijente, a kompanija je registrovana prošle godine na Malti. Kao predsjednik upravnog odbora naveden je Kalani M. Lal koji je i osnivač KBC Aldini Capital Limited sa sjedištem u Dubaiju (Ujedinjeni Arapski Emirati). Na njihovoj stranici je navedeno da su se za otvaranje kompanije na Malti umjesto u Dubaiju odlučili zbog povoljnog biznis okruženja i poreznog sistema. 

Inače, Bosnalijek d.d. (Bosnalijek) je najveći industrijski proizvođač lijekova u Bosni i Hercegovini, osnovan 1951. godine, sa bogatim proizvodnim programom koji obuhvata 170 lijekova, na bazi 105 različitih generičkih naziva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital