mHypo BiH: Mobilno bankarstvo za Android iOS i Windows

24.08.2015. 10:48 / Izvor: Akta.ba

Aplikacija „mHypo BiH“ omogućuje klijentima banke da bez fizičkog dolaska u banku plate sve vrste računa unutar domaćeg platnog prometa, prate stanje i promet na prijavljenim računima, uključujući i račune štednje, kredita i kartica.

Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. i Hypo Alpe-Adria-Adria a.d. Banja Luka lansirale su modernu aplikaciju mobilnog bankarstva pod nazivom mHypo BiH, a koja se može koristiti na svim pametnim telefonima i tablet uređajima sa Android, iOS i Windows operativnim sistemima.

mHypo BiH je aplikacija koja poštuje najviše standarde u sigurnosti informacija. 

Aplikacija „mHypo BiH“ omogućuje klijentima banke da bez fizičkog dolaska u banku plate sve vrste računa unutar domaćeg platnog prometa, prate stanje i promet na prijavljenim računima, uključujući i račune štednje, kredita i kartica.

Uz pomoć ove aplikacije korisnici mogu provjeravati platne naloge, vršiti kupoprodaju deviza, pratiti kursnu listu, koristiti kursne i kreditne kalkulatore te lokator svih poslovnica i bankomata banke, i niz drugih korisnih usluga. Naknada za sve transakcije je niža nego na šalterima banke, a mHypo BiH štedi vrijeme i čini banku dostupnom u svakom trenutku i na s bilo kojeg mjesta sa internet konekcijom.

Dodatno zadovoljstvo za korisnike predstavlja jednostavna navigacija uz atraktivan dizajn.

Preduvjet za korištenje mHypo BiH je posjedovanje otvorenog tekućeg računa u banci, pametni telefon ili tablet uređaj te internet konekcija. Klijent u banci popunjava pristupnicu za korištenje usluge.

Posebna pozornost je posvećena sigurnosti koja je na najvišoj razini te tako korisnici aplikacije, nakon preuzimanja sa store-a, uslugu aktiviraju mTokenom (dva jedinstvena aktivacijska ključa) ili   Mini tokenom koji generira jednokratne lozinke. Pored toga, klijent sam kreira svoj sigurnosni PIN za ulazak u aplikaciju.

mHypo BiH je moderno i efikasno  rješenje za ubrzani tempo života koje štedi i vrijeme i novac.

Za sva dodatna pitanja u vezi sa uslugom mobilnog bankarstva „mHypo BiH“ klijenti mogu doći u najbližu poslovnicu banke, posjetiti internet stranicu: www.hypo-alpe-adria. ba, pozvati Kontakt centar: 070 340 340 ili poslati pitanja na e-mail: bank.bih@hypo-alpe-adria.com

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital