MOL krenuo u projekt izgradnje punionica za električna vozila

17.02.2017. 11:22 / Izvor: Lider poslovni tjednik
MOL krenuo u projekt izgradnje punionica za električna vozila

Riječ je o projektu Connectin Europe Facility (CEF) čija se vrijednost kreće oko 1,64 milijarde eura.

U suradnji s kompanijom E.ON, MOL je krenuo u projekt izgradnje punionica za električna vozila. Zajedničkim snagama dvije su kompanije prijavile projekt Europskoj Uniji, koja nudi mogućnost sufinanciranja.

Riječ je o projektu Connectin Europe Facility (CEF) čija se vrijednost kreće oko 1,64 milijarde eura. MOL i E.ON projektnu su dokumentaciju predali nakon što su ishodili bezrezervnu podršku mađarske vlade, a u realizaciji im se pridružuje i proizvođač automobila Nissan.

CEF je instrument Europske Komisije kojemu je cilj razvijati transport, energetsku povezanost i učinkovitost, te digitalizaciju EU.

Inače, ovo je prvi iskorak MOL-a u područje obnovljivih izvora energije. INA, primjerice, nema niti jedan projekt koji se tiče obnovljivih izvora, što ne znači kako u budućnosti neće razmatrati i ovo područje, koje, uvjetno rečeno, naftaši smatraju konkurencijom.

Naime, predvodnici trenda uključivanja naftnih kompanija u projekte obnovljive energije je Shell, koji na sjeveru Europe aktivno sudjeluje u izgradnji vjetroelektrana na morskim površinama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital