Najboljim bankama uručene nagrade Zlatni BAM

07.10.2016. 15:41 / Izvor: Akta.ba

Nagrade Zlatni BAM za 2015. dodijeljene su UniCredit Bank d.d. Mostar, Novoj banci a.d. Banja Luka, Raiffeisen bank d.d. Sarajevo i Union banci Sarajevo.

UniCredit Bank d.d. Mostar, Novoj banci a.d. Banja Luka, Raiffeisen Bank d.d. Sarajevo i Union banci danas su dodijeljena priznanja Zlatni BAM koje Magazin Banke & Biznis u BiH već 14 godina dodijeljuje nauspješnijim bankama u BiH.

Prema riječima Zlatka Vukmirovića, voditelja ceremonije dodjele, rangiranje banaka je vršeno na osnovu sedam kriterija i na osnovu javno objavljenih revizorskih izvještaja za prošlu godinu.

UniCredit Bank uručena su četiri priznanja i to za najveću aktivu, ukupni kapital,  ROE- prinos na dionički kapita i ROA- prinos na aktivu. U ime UniCredit banke nagradu je preuzela Selma Riđanović Kenović, direktorica korporativnog identiteta i komunikacija ove banke.

Zlatni BAM za najveći dionički kapital ove godine je uručen Raiffeisen Bank u BiH, a nagradu je preuzeo član uprave Heribert Fernau.

Najveću aktivu među bankama sa pretežito domaćim kapitalom imala je Nova banka a.d. Banka Luka  a nagradu je preuzeo izvršni direktor nove banke Igor Jovičić.

Po procentualnom rastu depozita u 2015. najboljom je proglašena Union banka, a nagradu je ispred ove banke primio Vedran Hadžiahmetović.

Dodjelom ovih nagrada okončana je dvodnevna 2. FinConf  međunarodna konferencija na kojo je više od 200 sudionika te domaćih i međunarodnih stručnjaka imalo priliku u okviru osam panela razmjeniti mišljenja o savremenim trendovima u ovoj oblasti te sagledati kakvu poziciju ima BiH i njen financijski sektor. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital