Oduzeta falsifikovana roba i vozila vrijednosti 120.000 KM

07.05.2017. 10:51 / Izvor: Akta.ba
Oduzeta falsifikovana roba i vozila vrijednosti 120.000 KM

Roba je oduzeta od nekoliko pravnih osoba koja posluju na području koje pokriva Regionalni centar UIO Sarajevo.

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH su, tokom pretresa na nekoliko lokacija u Regionalnom centru Sarajevo, privremeno oduzeli raznu robu, u vrijednosti od 120.000 KM.

Zaplijenjena je veća količina duhana i duhanskih prerađevina, odjevnih predmeta i parfema poznatih svjetskih marki za koje se sumnja da je riječ o falsifikatima, saopćeno je danas iz UIO.

Također, privremeno je oduzeto i nekoliko motornih vozila, uključujuči i dva "ATV Quad“ stranih registarskih oznaka i bez dokumentacije o porijeklu.

Roba je oduzeta od nekoliko pravnih osoba koja posluju na području koje pokriva Regionalni centar UIO Sarajevo.

Aktivnosti na terenu proveli su ovlašteni službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalnog centra Sarajevo.

Kada su u pitanju oduzeta vozila, aktivnosti su provedene u saradnji s pripadnicima Granične policije BiH. Prilikom provođenja aktivnosti korištena je oprema, kao i obuka koja je prethodno dobijena i stečena putem programa EXBS Vlade SAD-a.

Protiv počinioca opisanih nezakonitosti, shodno važećoj zakonskoj legislativi, bit će pokrenut postupci kod nadležnih sudova.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Također, pozivaju sve građane, kao i sve porezne obveznike koji su imali bilo kakve neprijatnosti s carinskim službenicima ili poreznim inspektorima UIO, da to prijave na otvorenu liniju.

Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital