Pogledajte ko je dobio sredstva iz trajnog revolving fonda

27.04.2017. 13:57 / Izvor: Akta.ba
Pogledajte ko je dobio sredstva iz trajnog revolving fonda

Vlada FBiH je na današnjoj sjednici dala nekoliko prethodnih saglasnosti na prijedloge rješenja o dodjeli dijela sredstava Trajnog revolving fonda.

Vlada FBiH je na današnjoj sjednici dala nekoliko prethodnih saglasnosti na prijedloge rješenja o dodjeli dijela sredstava Trajnog revolving fonda kod Union banke d.d. Sarajevo Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije za dugoročno finansiranje projekata putem dodjele kredita za 2016. godinu.

Tako je privrednom društvu MS&WOOD d.d. Sarajevo odobren kredit od 386.080,84 KM, Baltic Groupu d.o.o. Visoko 400.000 KM, Aureusu d.o.o. Gornji Vakuf-Uskoplje od 388.333 KM i Konjic kartonu d.o.o. Konjic u iznosu od 400.000 KM.

Federalna vlada danas je dala prethodnu saglasnost i na Prijedlog rješenja o izmjeni Rješenja o dodjeli dijela sredstava ovog revolving fonda za dugoročno finansiranje projekata putem dodjele kredita za 2014. godinu privrednom društvu Civić d.o.o. Cazin u iznosu od 300.000 KM.

Union banka d.d. Sarajevo će na osnovu donesenih i objavljenih odluka i rješenja vršiti ugovaranje s korisnicima sredstava po svim bitnim elementima za zaključenje ugovora o kreditu u skladu s bankarskom procedurom, u roku ne dužem od 15 dana od dana objave rješenja u „Službenim novinama Federacije BiH“, izuzev ukoliko od strane korisnika sredstava ne budu ispunjeni svi uslovi za potpisivanje ugovora.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital