Raiffeisen banka dobitnik "Zlatnog BAM-a" za najveći dionički kapital 2015.

04.08.2016. 15:42 / Izvor: Akta.ba
Raiffeisen banka dobitnik 'Zlatnog BAM-a' za najveći dionički kapital 2015.

Magazin Banke i Biznis u BiH ove godine po 14. put dodjeljuje prestižnu nagradu „Zlatni BAM“ najuspješnijim bankama u prethodnoj, 2015. godini.

Magazin Banke i Biznis u BiH ove godine po 14. put dodjeljuje prestižnu nagradu „Zlatni BAM“ najuspješnijim bankama u prethodnoj, 2015. godini. Priznanje se dodjeljuje u sedam kategorija, a Banke su rangirane i u dodatne četiri kategorije. Podsjećamo, Raiffeisen banka je višestruki dobitnik priznanja „Zlatni BAM“ još od 2003. godine, otkada se i dodjeljuje ovo priznanje.

"Ponosni smo jer i u ovoj godini nastavljamo nizati uspjehe, te smo počastvovani i zadovoljni što smo dobitnik ove respektabilne nagrade. U proteklom razdoblju nastojali smo biti predani našim klijentima nastojeći da im ponudimo visokokvalitetne proizvode i usluge koji će zadovoljiti njihove specifične finansijske potrebe. Ovo priznanje, u poslu punom izazova, predstavlja dodatnu potvrdu naših težnji da budemo izvrsni. Stoga bih želio izraziti zahvalnost našim klijentima za njihovu lojalnost, ali i našim zaposlenicima za njihovu posvećenost“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke, te dodao: „Mi u Raiffeisen banci dugoročno nastojimo biti preferirani partner našim klijentima, doprinoseći odgovornom i održivom razvoju zajednice u kojoj djelujemo. Ova nagrada, koja odražava snagu našeg poslovnog modela, nas dodatno motiviše da uz praćenje razvojnih trendova dostignemo spomenuti cilj“.

Pored ovog priznanja, Raiffeisen banka u Bosni i Hercegovini je dobitnik i drugih značajnih nagrada za svoje uspješno poslovanje u 2015. godini. Renomirani poslovni magazin Global Finance dodijelio je dvanaesti put titulu najbolje banke, dok je priznanje EMEA Finance magazina “Najbolja banka u Bosni i Hercegovini” Banci dodijeljeno peti put.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital