Ramljak potvrdio: Pada promet Konzuma

10.06.2017. 10:14 / Izvor: N1
Ramljak potvrdio: Pada promet Konzuma

Vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak otkrio je da je pad prometa u Konzumu od početka ove godine iznosio 10,8 posto.

Vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak otkrio je da je pad prometa u Konzumu od početka ove godine iznosio 10,8 posto.

"U tom dijelu je pad prometa u prvih pet mjeseci manji nego što je bilo to očekivao, a isto tako tvrdim da sada kada budemo finansirali novu robu i zalihe Konzuma, kada do kraja popunimo dućane, da će Konzum uhvatiti taj rast prihoda i da će do kraja godine, prema mom planu poslovati s nulom. Mislim da je to moguće ostvariti", rekao je Ramljak za N1 televiziju.

Na pitanje da li to znači gašenje neprofitabilnih dućana, on je kazao da u ovom trenutku ne može tačno reći stanje profitabilnosti svih dućana.

"Sigurno ima neprofitablnih ali ne bih govorio o postocima. Siguran sam da ćemo do kraja ljeta, nakon svih analiza, krenuti u implementaciju tog restrukturiranja, zatvaranje određenog broja dućana. Zbog toga sam uvjeren da će Konzum do kraja godine poslovati pozitivno i da će imati operativnu dobit i da će on biti naš 'flagship', kako se kaže, u nagodbi s povjeriocima", rekao je Ramljak.

Isplata dobavljača

Predstavnica velikih dobavljača Agrokora Marica Vidaković je najavila da će do kraja juna malim dobavljačima biti plaćene sve obaveze koje su imali od Agrokora. Vidakovićeva je novinarima ponovila da su u Agrokoru od novih kredita za plaćanje starih potraživanja namijenili150 miliona eura, a petina iznosa će biti doznačena obrtnicima i poljoprivrednicima do kraja mjeseca.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital