SASE dodijelila tradicionalna priznanja najuspješnijim članovima

24.03.2017. 16:03 / Izvor: Akta.ba
SASE dodijelila tradicionalna priznanja najuspješnijim članovima

U službenim prostorijama Sarajevske berze-burze, danas je održana tradicionalna dodjela priznanja najuspješnijim članovima berze u 2016. godini.

U službenim prostorijama Sarajevske berze-burze, danas je održana tradicionalna dodjela priznanja najuspješnijim članovima berze u 2016. godini, u četiri kategorije: "ukupni ostvareni promet", "ostvareni promet u trgovanju dionicama“, "ostvareni promet u trgovanju obveznicama" i "ostvareni broj transakcija“.

Predstavnicima najuspješnijih brokerskih kuća i banaka – članova berze, nagrade je ispred Sarajevske berze-burze dodijelio Ahmed Hodžić rukovodilac Odjela trgovine i nadzora.

Tako je u I kategoriji, za ukupan ostvareni promet u prošloj godini "Zlatnu plaketu“ osvojilo društvo "See Investment Solutions“ d.o.o Sarajevo, "Srebrena plaketa“ je pripala "Raiffeisen bank BiH“, dok je "Bronzana plaketa“ uručena brokerskoj kući "AW Broker" d.o.o Sarajevo.

U kategoriji za ostvareni promet u trgovanju dionicama „Zlatna plaketa“ pripala je brokerskoj kući "AW Broker“ d.o.o Sarajevo, "Srebrenu plaketu osvojilo je društvo "See Investment Solutions“ d.o.o Sarajevo, dok je "Bronzanu plaketu“ dobilo društvo "VGT Broker ” d.o.o. Visoko.

Najuspješniji tokom protekle godine u ostvarenom prometu u trgovanju obveznicama bili su "Addiko bank d.d. Sarajevo", kome je pripala "Zlatna plaketa“, potom "Raiffeisen bank BiH“ , koji je dobio "Srebrenu plaketu", te "Unibroker“ d.o.o Sarajevo sa "Bronzanom plaketom“ za osvojeno treće mjesto.

U IV kategoriji najbolje rangirani u 2016 godini su bili: "AW Broker“ d.o.o Sarajevo koji je dobio "Zlatnu plaketu“ za najveći ostvareni broj transakcija, zatim "Unibroker“ d.o.o Sarajevo kome je pripala "Srebrena plaketa" i "Raiffeisen bank BiH”, koji je osvojio "Bronzanu plaketu“.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital