Vispak nakon kupovine Svjetlostkomerca širi maloprodajnu mrežu

15.08.2017. 09:34 / Izvor: Akta.ba
Vispak nakon kupovine Svjetlostkomerca širi maloprodajnu mrežu

Početkom augusta Svjetlostkomerc je otvorio 17. po redu maloprodajni objekat u Visokom.

Na Sarajevskoj berzi uspješno su prošle sedmice prodate dionice kompanije Svjetlostkomerc Sarajevo za oko 3,5 miliona KM.

Njihov kupac je kompanija Vispak d.d. Visoko koji je preuzeo 48,8 posto dionica. Prodato je ukupno 6.800 dionica po kursu od 510 KM po jednoj dionici.

Većinski vlasnik Vispaka je grupacija AS d.o.o. Jelah-Tešanj.

Iz kompanije Vispak za Akta.ba su kazali da im je u cilju jačanje liderske pozicije putem širenja maloprodajne mreže Svjetlostkomerca, kao i dalje podizanje razine kvaliteta usluga koje jedna knjižara može imati.

"Svjetlostkomerc kao lider na bh. tržištu kroz svoje djelovanje posjeduje 17 maloprodajnih objekata vrhunski opremljenih po najvišim standardima koje jedna knjižara treba imati. Naš cilj je još više učvrstiti njegovu poziciju i povećati kvalitet", navode iz kompanije.

Svjetlostkomerc Sarajevo je vodeći bosanskohercegovački maloprodajni lanac specijaliziran za prodaju knjiga, udžbenika, školskog pribora, darovne galanterije i kancelarijskog materijala. Početkom augusta Svjetlostkomerc je otvorio svoj 17. po redu maloprodajni objekat koji se nalazi u Visokom. Nakon četiri godine ovo je prvi novootvoreni maloprodajni objekat, a iz kompanije kažu da je u narednom periodu planirano otvorenje i knjižare u Tešnju.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital