Cassandra De Pecol: Žena koja je posjetila 193 zemlje u 18 mjeseci

15.02.2017. 09:46 / Izvor: Federalna.ba

Cassandra je posjetila i našu zemlju, i na svojim društvenim mrežama postavila je fotografije iz Mostara.

Cilj Cassandre De Pecol, iz Connecticuta čiji je bio da postane prvom ženom koja će proputovati svih 193 suverene države svijeta (uključujući i Kosovo, Tajvan i Palestinu). Pa, znate šta? Upravo je u tome uspjela. I ne samo to, oficijelno je oborila rekord kao osoba koja je to najbrže uradila, prepolovivši ranije rekordno vrijeme.

Cassiena epska avantura, pod nazivom Ekspedicija 196, trajala je 18 mjeseci i 26 dana. Na put je krenula 24. jula 2015., a završila ga je 2. februara 2017. Sve je koštalo ukupno oko 198.000 dolara, suma koja je uglavnom pokrivena sponzorima, ali kako je napisala na Facebooku, 'Uprkos tome šta mislite, ova ekspedicija nije bila lagana'.

Putovala je ispred Međunarodnog instituta za mir kroz turizam, a dijelom je morala da razgovara sa političarima i studentima kako bi pormovisala primarni cilj instituta. Mobilizacija putovanja i industrije turizma kao vodeće snage u borbi protiv siromaštva.

Pa šta ova fantastična djevojka planira u budućnosti? Pa, u planu je put na Antarktik, a u junu će pokrenuti sopstveni kurs kako bi naučila ljude kako da prate svoje snove i putuju svijetom.

Cassandra je posjetila i našu zemlju, i na svojim društvenim mrežama postavila je fotografije iz Mostara.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti