Denise Hale - Od siromašne Jugoslovenke, do kraljice Hollywooda

20.01.2017. 11:29 / Izvor: Dnevnik.hr
Denise Hale - Od siromašne Jugoslovenke, do kraljice Hollywooda
OTVORI GALERIJU

Denise Hale svima je dobro poznata u Americi kao kraljica društvene scene i bivša supruga Vincenta Minnelli.

Denise Hale svima je dobro poznata u Americi kao kraljica društvene scene i bivša supruga Vincenta Minnelli. O životu Denise Hale, pravim imenom Dušica Radosavljević mogli bi se pisati romani.

U Americi je ostvarila veliki uspjeh, ali je prošla je trnovit put do života na viskoj nozi. Odrasla je u Beogradu u siromaštvu, a kao izbjeglica bez dokumenata stigla je u Italiju još kao djevojčica. Živjela je u izbjegličkom kampu.U međuvremenu je počela raditi kao manekenka za manje modne kuće. Tijekom boravka u Italiji zaljubila se u svog prvog supruga, uspješnog Talijana Giuseppea Gigantea.

'Bilo mi je vrlo teško, ali sam uvijek bila sigurna kako će mi se dogoditi nešto divno u mom životu. Prije udaje nisam znala da je toliko bogat. Imala sam tada 16 godina, pet haljina, dvije torbe i tri para cipela", rekla je jednom prilikom za srpski Glas javnosti.

Brak s Giuseeppeom nije dugo potrajao. Dušica je nakon razvoda sreću otišla potražiti u SAD. Tamo upoznaje Vincentea Minnellija, oca slavne Lize Minnelli, za kojeg se udaje.

Dušica je tako zakoračila u svijet glamura. Druženje s holivuskom kremom postaje njezina svakodevica . Upozanje velike zvijezde poput Richarda Burtona, Elizabeth Taylor, Sophije Loren, ali i Prentisa Cobba Halea, jednog od najbogatijih Amerikanaca.

Zbog ljubavi prema Cobbu Dušica ostavlja Minnellija i seli se u San Francisco. Dušica i dan danas tvrdi kako je on bio najveća ljubav njezinog života.

Dušica, odnosno Denise tada je dobila titulu “kraljice San Francisca”, organizovala je najpopularnije zabave u gradu, družila se čak i s Reaganovima, a nakon Titove smrti na njegov pogreb je došla kao član američke delegacije.

Danas je i dalje jedna od najuglednijih članica holivudske društvene elite i vrijeme provodi s brojnim zvijezdama, a djeluje i humanitarno.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti