Elvir Resić: Sretan sam kada moj rad utiče na razvoj sredine u kojoj živim

03.01.2017. 11:39 / Izvor: Akta.ba
Elvir Resić: Sretan sam kada moj rad utiče na razvoj sredine u kojoj živim

Elvir Resić rođen je u Sarajevu, gdje se školovao. Magistrirao je na lingvističkim naukama i doktorant na Filozofskom fakultetu UNSA.

Elvir Resić aktuelni je direktor TVSA. Dolaskom na ovu poziciju najavio je novine koje će unaprijediti poslovanje ove medijske kuće kroz nove programske sadržaje i šeme.

U razgovoru za Akta.ba govorio je o planovima daljeg razvoja televizije ali i o svom razvoju kako na poslovnom tako i privatnom putu.

"Mi smo televizija glavnog grada BiH i zbog toga ne smijemo pristati na prosječnost ni u kom smislu. Trebamo biti mnogo dinamičniji, aktivniji. Zatekao sam uhodane matrice ponašanja i radnih navika, koje je neophodno unaprijediti, i animirati svakog zaposlenika. Zadatak nam je povećati gledanost i vlastite prihode. Pred nama je snažan razvoj, unapređenje proizvodnje vlastitog programa, krupni produkcijski iskoraci, intenziviranje promocije TVSA i svakako, nabavka digitalne opreme", rekao je Resić.

U planu je da do polovine 2017. godine emitiraju program u HD tehnologiji putem kablovskih operatera.

PRAVE ODLUKE DONOSE USPJEH

O svojim dosadašnjim poslovnim uspjesima nije htio puno govoriti. "Teško je govoriti o vlastitim uspjesima, a mislim da sam još uvijek u procesu koji treba rezultirati značajnijim rezultatima", kaže Resić.

"Volim raditi i zadovoljan sam kada vidim rezultate i svoga i rada drugih ljudi. Mislim da svaka pozitivna osoba razmišlja slično. Osim toga, sretan sam kada dam doprinos razvoju sredine u kojoj živim, odnosno organizacije ili preduzeća u kojem radim", govori Resić.

Na pitanje šta jednog menadžera čini uspješnim, Resić kaže da je to donošenje ispravnih odluka.

"Da biste donosili dobre odluke morate saslušati druge, pomno pratiti dešavanja oko vas, analizirati procese koji prethode donošenju odluka i ozbiljno procjenjivati efekte koji vaše odluke mogu proizvesti. Pored toga, trebamo učiti jedni od drugih", govori Resić.

Istakao je kako u našem društvu postoje ljudi od kojih se može mnogo učiti i od toga ne treba bježati, "ne smijemo biti previše sujetni".

ČETRNAEST GODINA RADA U PROSVJETI

Elvir Resić rođen je u Sarajevu, gdje se školovao. Magistrirao je na lingvističkim naukama i doktorant na Filozofskom fakultetu UNSA.

Iskustvo i znanje koje stičemo tokom školovanja svakako je korisno i značajno određuje svakog čovjeka. Resić kaže, kako je njegov, sada profesionalni profil uveliko određen društvenim aktivizmom koji ponekad nije bi usko vezan za formalno obrazovanje.

"Mogao bih reći da sam se educirao na različitim poljima tokom dvije decenije godina dosadašnjeg radnog vijeka. Nekoliko godina sam radio za strane organizacije i sarađivao sa ljudima koji pripadaju uređenom poslovnom svijetu. Tu sam naučio koliko je važno biti odgovoran i posvećen poslu", govori Resić.

Kaže da ne voli ostavljati ništa nerazriješenim i nedovršenim, u suprotnom bolje je poslove i ne započinjati.

Četrnaest godina je predavao bosanski jezik i književnost u Srednjoj ekonomskoj školi, dok je tri godine radio kao pomoćnik načelnika za obrazovanje, kulturu i sport u Općini Novi Grad Sarajevo.

"Tu sam bio dio jednog veoma uspješnog tima koji je najmnogoljudniju općinu u BiH učinio vrlo dinamičnom i perspektivnom lokalnom zajednicom. Nešto konkretnije o mom poslovnom razvoju, kvalitetima i rezultatima mogli bi govoriti drugi, a nezahvalno je da čovjek govori sam o sebi", skromno govori Resić.

U svakom poslu koji je radio, realizacija poslovnih zadataka zavisila je od većeg broja ljudi, govori Resić. "Rijetko kada posao zavisi od jednog čovjeka i to može biti frustrirajuće, kada vi završite svoj dio posla a zapinje negdje na drugoj strani. Ali, moram kazati da su moja iskustva više pozitivna i da sam imao privilegiju raditi sa odgovornim i ozbiljnim ljudima koji su posvećeni poslu. Probleme sam brzo zaboravio", rekao je Resić.

POŠTOVALAC DOMAĆIH PISACA

Svoje slobodno vrijeme, kojeg ima kako kaže malo, uglavnom provodim sa porodicom i prijateljima.

"Kad ugrabim malo više vremena, negdje otputujem. Prije sam čitao mnogo, sada nešto manje. Najviše volim historiografsku literaturu, kao i romane koji nam približavaju prošla vremena. Veliki sam poštovalac bh. pisaca, Kulenovića, Dizdara, Sidrana, Nametka", govori Resić.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti