Lidija Krejić: Dizajnerka čije piano stolice osvajaju Europu

20.07.2016. 12:37 / Izvor: Akta.ba

Lidija Krejić iz Srpca, dizajnirala je unikatnu piano stolicu čiji naslon asocira na dirke od klavira.

Diplomirani dizajner enterijera i namještaja, Lidija Krejić iz Srpca, dizajnirala je unikatnu piano stolicu čiji naslon asocira na dirke od klavira, a sa ovim projektom uskoro će se predstaviti na sajmu u zagrebačkoj Areni, a nakon toga planira da je izloži u Kelnu i Milanu.

Trenutno su izrađene dvije različite vrste stolica od hrastovog drveta i po svom obliku i udobnosti su zaista jedinstvene. "Ideju sam dobila još na fakultetu, na predmetu dizajniranje namještaja, i tek sada sam je realizovala u potpunosti. U izradi stolice pomogla mi je drvoprerađivačka firma Elgrad iz Teslića", kaže Lidija.

Željno iščekuje saradnju koju će uskoro ostvariti i sa jednom od vodećih dizajnerica enterijera u Hrvatskoj, Mirjanom Mikulec, koja ima vlastitu televizijsku emisiju IN dizajn, a Lidija će dobiti priliku da široj javnosti predstavi svoje stolice zajedno sa proizvodima drugih mladih dizajnera.

"Ovo je moj prvi projekat i već sam ostvarila kontakte sa nekim italijanskim firmama koje su pokazale želju da otkupe stolice. Voljela bih da jednu ovakvu stolicu poklonim i predsjedniku Rusije, Vladimiru Putinu", ističe Lidija.

Ona trenutno živi i radi u Beču gdje je upisala studije IT i ekonomije, a ima u planu da otvori i svoj dizajn studio početkom oktobra.

"Trenutno radim enterijer jednog restorana u Beču koji bi trebao biti završen u septembru. U planu imam još nekoliko projekata koje ću najvjerovatnije realizovati sa jednom firmom iz Njemačke, a u budućnosti planiram da radim i sa jednim austrijskim dizajnerom", istakla je Lidija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti