1. Finconf konferencija posvećena inovacijama u finansijskom sektoru

30.09.2015. 10:35 / Izvor: Akta.ba
1. Finconf konferencija posvećena inovacijama u finansijskom sektoru

Konferencija posvećena inovacijama u finansijskom sektoru i dodjeli nagrada "Zlatni BAM", bit će održana 1. i 2. oktobra na SSST-Sarajevo School of Science and Technology na Ilidži.

Konferencija posvećena inovacijama u finansijskom sektoru bit će održana 1. i 2. oktobra na SSST-Sarajevo School of Science and Technology na Ilidži.

Konferenciju će otvoriti Jasmin Maričić, urednik Magazina „Banke u BiH“, koji je suorganizator skupa, nakon čega će uslijediti panel pod nazivom „Evropske integracije i regulativa“ kojim će moderirati Goran Milić, poznati urednik i novinar.

Nakon toga, u dva dana, u okviru sedam zasebnih panela, odvijat će se zanimljive diskusije u kojima će učestvovati oko 200 učesnika, među kojima će biti i novi rezidentni predstavnik MMF-a u BiH, gdin Francisco Parodi, zatim Piotr Jelenski, CEO multinacionalne kompanije, Asecco SEE, Midhat Arifović iz Porezne uprave FBiH...

Cilj konferencije je da omogući relevantnim akterima da na jednom mjestu, zajednički razmotre trenutnu situaciju u bankarsko-finansijskom sektoru, kao i njegove perspektive, te da razmijene svoja iskustva. Također, među 42 predavača bit će će nekoliko vrhunskih stručnjaka iz inostranstva: SAD-a, Slovenije, Luksemburga, Belgije, Poljske, Velike Britanije...

U petak 2. oktobra, nakon okončanja panel diskusija odražat će se, po 13. put, svečanost dodjele nagrada Zlatni BAM namijenjene najuspješnim bankama u BiH u sedam kategorija. Ovaj put to su: UniCredit Bank Mostar (tri nagrade), Raiffeisen Bank BiH, UniCredit Bank Banja Luka, Nova Banka Banja Luka i Union banka Sarajevo, najavljeno je iz redakcije Magazina "Banke u BiH".
 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave