13. Regionalna ljetna škola održivog razvoja i niskoemisionog planiranja

24.08.2017. 12:39 / Izvor: Akta.ba
13. Regionalna ljetna škola održivog razvoja i niskoemisionog planiranja

Regionalna ljetna škola održivog razvoja i niskoemisionog planiranja održava se već 13. godinu zaredom u Fojnici..

Regionalna ljetna škola održivog razvoja i niskoemisionog planiranja održava se već 13. godinu zaredom u Fojnici. U periodu od 20. do 26. avgusta, u hotelu Aquareumal, ovaj program ugošćava 24 studenta i studentice, te mlade stručnjake iz devet zemalja jugoistočne Evrope i Evropske unije. 

Ljetnu školu organizuje Regionalni centar za obrazovanje i informisanje (REIC), u saradnji sa Otvorenim regionalnim fondom za Jugoistočnu Evropu - Energetska efikasnost (ORF-EE), te bilateralnim projektima „Poticanje obnovljivih izvora energije u Bosni i Hercegovini“ i „Poticanje energetske efikasnosti u BiH“, koje u ime njemačke vlade provodi njemačka razvojna organizacija GIZ.

Regionalna škola je primarno posvećena inovativnim idejama i razmjeni uspješnih praksi i rješenja za aktuelne probleme u energetskom sektoru. Prilagođavanje na i ublažavanje klimatskih promjena, mehanizmi međunarodne saradnje u cilju ublažavanja klimatskih promjena, promocija energije iz obnovljivih izvora, te energetske zadruge kao pokretači lokalnog razvoja su samo neke od tema koje su obuhvaćene ovim programom.

Cilj regionalne škole je izgradnja sposobnog stručnog kadra koji će u budućnosti predvoditi ovaj sektor kroz uvođenje inovativnih rješenja za postojeće probleme i stvaranjem novih prilika za održivi razvoj u jugoistočnoj Evropi.

Nakon završetka ljetnog programa, polaznici/ce će razumjeti ključne globalne koncepte niskoemisionog razvoja i alate koje je u cilju podrške ovog procesa potrebno razviti na lokalnom nivou. 

PREUZMI DOKUMENT:
SummerSchool.pdf

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave