2. Sarajevo Unlimited forum u Sarajevu od 2. do 4. novembra

25.08.2017. 11:55 / Izvor: Akta.ba
2. Sarajevo Unlimited forum u Sarajevu od 2. do 4. novembra

Očekuje se dolazak 3000 učesnika, a dogovoreni su nastupi 55 govornika iz cijelog svijeta, predstavljanje 50 startupa iz BiH i regiona.

Poduzetnički i inovacijski centar Networks i Grad Sarajevo imaju čast i zadovoljstvo pozvati Vas na druženje povodom zvanične najave drugog regionalnog foruma inovacija Sarajevo Unlimited 2017 koja će se održati: u ponedjeljak, 28.8.2017.godine, sa početkom u 18:00 sati u prostorijama Networksa (Skenderpašina br.1)

Prisutnima će se, tokom događaja, kratko obratiti gradonačelnik Abdulah Skaka i Bojana Škrobić Omerović, izvršna direktorica Networksa, te predstavnici partnera drugog foruma inovacija Sarajevo Unlimited 2017.

Svoju prvu godišnjicu rada u oblasti poduzetništva, edukacija, promovisanja kulture inovacija, ali i zalaganja za smanjenje odliva mozgova, Networks je obilježio kreirajući Sarajevo Unlimited, prvu regionalnu platformu za okupljanje vizionara, inovatora, mladih poudzetnika, organizacija, institucija i domaćih i stranih investitora na jednom mjestu. Prvi Sarajevo Unlimited je u novembru 2016. godine okupio 1300 učesnika, 35 predavača iz 13 zemlja širom svijeta i najuglednijih svjetskih kompanija. Održana su dva keynote govora, tri panel diskusije, pet paralelnih radnih sesija, start-up i inovacijski sajam, radionica umrežavanja i trening za mlade poduzetnike, te su predstavljene 32 najbolje start-up priče i 20 inovacija iz različitih oblasti.

Drugi regionalni forum inovacija Sarajevo Unlimited 2017 održaće se tokom tri dana novembra, od 2. do 4.11.2017. godine.

Očekuje se dolazak 3000 učesnika, a dogovoreni su nastupi 55 govornika iz cijelog svijeta, predstavljanje 50 startupa iz BiH i regiona, šest keynote govornika, šest panel diskusija, održavanje sajma poduzetništva i inovacija, umjetničkih performansa, hackatona i radionica na šest lokacija.

Zvanični partneri foruma su Grad Sarajevo, Vlada Kantona Sarajevo, Vijeće ministara BiH, m:tel, Logosoft, te Raiffeisen banka.

Više informacija o forumu, učesnicima i sadržajima, te načinu kako učestvovati, biće dostupno uskoro na zvaničnoj web stranici: http://weareunlimited.ba kao i na nalozima Foruma na društvenim mrežama: Sarajevo Unlimited FB stranici i Twitter nalogu @UnlimitedBiH. Zvanični hashtag Foruma je #weareunlimited.  

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave