AHK Inovacijska nagrada 2016

29.11.2016. 14:56 / Izvor: Akta.ba
AHK Inovacijska nagrada 2016

Prijave koje ne ispunjavaju uslove za učešće, žiri neće uzeti u obzir. Učešće u natječaju je besplatno.

Inovacije su od ključnog značaja za privredni rast i društveno blagostanje. Zahvaljujući inovacijama postižemo uštedu vremena, novca i energije te štitimo naš okoliš. Uz pomoć novih, inovativnih proizvoda i usluga kompanije se uvijek iznova mogu profilirati i izboriti svoje mjesto na dinamičnim globalnim tržištima.

Razvijate li i Vi inovativne proizvode i radne procese ili štedite energiju i sirovine na inovativan način? Ukoliko je Vaš odgovor pozitivan, ovim Vas putem pozivamo da se prijavite na natječaj za „Inovacijsku nagradu njemačke privrede u BiH”. Ideja o ovoj nagradi proistekla je iz želje Predstavništva njemačke privrede u BiH da se vrednuju izvanredna postignuća te da se promovišu inovativne kompanije i ideje.

Pobjednička kompanija, pored reprezentativne skulpture, osvaja i besplatno članstvo u udruženju Wirtschaftsverein BiH za 2017. godinu, te signet (znak/brand), koji može koristiti za promociju nagrađene inovacije. Svečana dodjela nagrade će se održati 8. decembra u Domu mladih u Sarajevu, kao vrhunac jednodnevnog događaja „Njemačka u Bosni i Hercegovini“, u okviru kojeg će se na jednom mjestu okupiti njemačke organizacije, kompanije i zastupnici njemačkih brandova te prezentovati svoj rad široj publici. Finalisti "Inovacijske nagrade" će biti posebno predstavljeni posjetiocima ovog događaja.

Učinite Vašu inovaciju upečatljivom i učestvujte u natječaju za AHK inovacijsku nagradu!

Prijava je besplatna i može se izvršiti do 2. decembra putem priloženog formulara.

Više informacija o „Inovacijskoj nagradi njemačke privrede” i događaju „Njemačka u Bosni i Hercegovini”, dostupno je na web stranici AHK BiH: http://bosnien.ahk.de/bs/projekti/ahk-inovacijska-nagrada/.

USLOVI UČEŠĆA

Pravo na učešće imaju firme i obrti svih veličina, registrovani u BiH.

PREDMET NATJEČAJA

Prijave su moguće za inovativne proizvode, postupke i usluge, tehničke inovacije, originalne poslovne koncepte, projekte u oblasti obrazovanja i usavršavanja uposlenika odnosno projekte u okviru društvene odgovornosti preduzeća, a koje je prijavljena firma u svojoj odgovornosti većim dijelom razvila ili implementirala u BiH.

Proizvod, postupak ili usluga u trenutku prijave na natječaj ne smije biti stariji od tri godine odn. ukoliko još nije uveden na bh. tržište ili implementiran, njegova primjena mora biti izvjesna.

KRITERIJ ODABIRA

Odabir se temelji na sljedećim kriterijima:

1. KONCEPT PROJEKTA (1-10 bodova)

2. EKONOMIČNOST (1 – 10 bodova)

3. KORISNOST ZA OKOLIŠ & DRUŠTVO/ODRŽIVOST (1-10 bodova)

Maksimalan broj bodova koji projekt može dobiti je 30.

STRUČNI ŽIRI

Stručni žiričine predstavnik Njemačke ambasade u BiH, jedan predstavnik Predstavništva njemačke privrede u BiH i jedan predstavnik Upravnog odbora udruženja Wirtschaftsverein BiH. Svaki član žirija ocjenjuje prijavljene projekte isključivo na temelju vlastite procjene u skladu sa zadanim kriterijima.

Odluku o dodjeli nagrade donosi isključivo žiri.

Prijave koje ne ispunjavaju uslove za učešće, žiri neće uzeti u obzir. Učešće u natječaju je besplatno.

Portal Akta.ba će biti medijski partner nagrade za 2016. godinu.

PREUZMI DOKUMENT:
prijava.pdf

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave