ALEM Sistem organizira IBM Security Workshop

05.07.2017. 09:00 / Izvor: Akta.ba
ALEM Sistem organizira IBM Security Workshop

IBM je multinacionalna kompanija koja na svjetskom tržištu nudi rješenja iz softverskog i hardverskog protofolia.

IBM je multinacionalna kompanija koja na svjetskom tržištu nudi rješenja iz softverskog i hardverskog protofolia. Na području Bosne i Hercegovine, IBM već tradicionalno nastavlja sa nizom prezentacija i workshop-a iz područja sigurnosnih rješenja u suradnji sa svojim poslovnim partnerom za teritoriju jugoistočne Evrope, ALEM Sistem d.o.o.

IBM je u posljednjih godina napravio veliki zaokret u svom poslovanju, birajući nove poslovne niše i postavljajući visoke standarde na polju IT Cyber security, zaštite podataka i vještačke inteligencije.

Koliko je značajna i važna ova transformacija IBM poslovanja, potvrdila je i kupovina IBM dionica čuvenog investitora Warren Buffeta. IBM dionice su prve dionice koje je Warren Baffet kupio kada je u pitanju IT industrija.

IBM Watson - superkompjuter, najpoznatiji predstavnik vještačke inteligencije trenutno na svjetskom tržištu, postao je dio IBM IT Cyber security. IBM Watson servisi koji uključuju prediktivnu analitiku i forenziku su odnedavno i dio IBM sigurnosnih rješenja.

IBM Security odjel zapošljava preko 7,500 ljudi, ima preko 12,000 klijenata u više od 133 države na svijetu. Na teritoriji BiH, IBM sigurnosna rješenja su prisutna u telekomima, bankama, elektroprivredama i državnim institucijama preko svog partnera za jugoistočnu Evropu, ALEM Sistem d.o.o. Sarajevo.

Svjedoci smo stalnih cyber napada na privatne i državne instituticije sa ciljem onemogućavanja poslovanja, krađe podataka ili ucjenivanje za otkup podataka. Iz navedenih razloga, kompanija ALEM Sistem u saradnji sa IBM-om tokom godine organizuje IT security radionice sa ciljem prezentovanja IBM rješenja za zaštitu podataka.

Na sljedećoj radionici, koja će se održati na Jahorini u hotel Termag 13.07.2017., prezentirati će se IBM i2 rješenja namjenjena za analitički prikaz potencijalnih krađa, i prepoznavanje potencijalnih počinioca zločina u slijedećim industrijama: Finansije, Telko, Policija, Vojska.

Radionicu će voditi JACEK STANCZYK koji ima doktora iz kompjuterskih nauka, i zadužen je ispred IBM-a za odjel Safer planet za regiju jugositočne Evrope. 

Prijave na radionicu možete napraviti do 07.07.2017. na e-mail adresu marketing@alemsistem.ba

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave