Business Café stigao i u Banju Luku

22.03.2017. 09:41 / Izvor: Akta.ba
Business Café stigao i u Banju Luku

Prvi događaj nosi simboličan naslov “Preduzetnici – heroji današnjice” i održaće se u Hotelu “Jelena” 30.03.2017. godine sa početkom u 19:00 časova.

Početkom 2017. godine Golden office d.o.o. iz Banjaluke otkupio je podlicencu eminentnog događaja Business Café i time omogućio građanima Republike Srpske da uz nevjerovatnu energiju u ugodnoj atmosferi čuju inspirativne priče govornika, ali i da se druže, razmjenjuju ideje i upoznaju nove ljude, potencijalne klijente i saradnike.

Business Café su organizovana druženja malih i srednjih preduzetnika i onih koji to žele postati. U goste se pozivaju uspješni lokalni preduzetnici i s njima se razgovara o njihovom putu, kako su uspjeli, šta su pogriješili, šta su naučili, šta bi savjetovali drugima.

Nakon razmjene iskustava, savjeta, znanja i informacija slijedi organizovani i neformalni “networking” s ciljem sklapanja poslovnih prijateljstava i kontakata.

Business café je osmišljen kao prilika za učenje od uspješnih jer organizatori smtraju da upravo uspješne priče iz BiH mogu biti poslovna inspiracija preduzetnicima i menadžerima. Business café razotkriva tajne uspješnih preduzetnika/menadžera, a svi koji žele da uče od najboljih imaće sada priliku.

"Osnovni ciljevi i korist Business café-a su: razmjena informacija, dijeljenje znanja i iskustava onih koji su prošli put kojim i mi prolazimo, međusobna motivacija i inspiracija, te poslovno umrežavanje i marketing svih naših gostiju i sponzora kao ključ poslovnog uspjeha. Business café smo zamislili kao dvosatno druženje, četiri puta godišnje, na kojem će uspješni preduzetnici imati priliku u opuštenoj atmosferi, uz kafu, odgovarati na pitanja moderatora i gostiju”, kažu organizatori ovog događaja.

Dodaju da su ovakva druženja prerasla u pokret i moderan način poslovanja, jer svi znamo da se na našem području najveći procenat poslova sklapa uz kafu (“u kafani”, rekli bismo mi u BiH).

Održano je skoro 200 evenata u 6 zemalja regiona, predstavljeno je više od 700 preduzetničkih priča, a više od 15.000 posjetilaca sklopili su preko 20 miliona evra poslova međusobno, ljudi su ovdje pronašli prijatelje, investitore, poslovne partnere, zaposlenike, ali prije svega podršku.

Direktorica Golden office-a, Dragana Spasojević Dunović, kaže da su dvije osnovne poruke koje se putem Business café-a žele poslati, a one su: “Nismo sami” i: “Moguće je uspjeti sada i ovdje uprkos svima i svemu”.

Kaže da je i sama prošla trnovit put na počecima poslovanja i zna da su prilike kod nas prilično demotivišuće i da malim preduzetnicima definitivno nije lako te je iz tog razloga ovaj projekat donijela našim ljudima, preduzetnicima, ali i onima koji će to tek postati, kao znak podrške i vjetra u leđa koji nam je svima potreban. Svi u regionu pričaju o atmosferi i energiji, svugdje je ista.

"Želimo u fokus staviti pozitivne primjere uspjeha u preduzetništvu, pokazati da je moguće uspjeti i na Balkanu, od nule, na pošten i legalan način, a to ćemo dokazati inspirativnim pričama naših govornika koji će se nizati, pokrenućemo mnogo interesantnih tema koje će okupiti baš takve, pozitivne primjere", kaže Dragana.

Prvi događaj nosi simboličan naslov “Preduzetnici – heroji današnjice” i održaće se u Hotelu “Jelena” 30.03.2017. godine sa početkom u 19:00 časova.

Događaj će okupiti više nego interesantne govornike, a oni su:

1. Kristina Ercegović, idejni začetnik i vlasnik projekta Business café-a, business teacher/mentor, autor nekoliko knjiga, konsultant i bloger;

2. Edin Dacić, vlasnik švajcarske firme “Daccomet AG” i većinski vlasnik fabrike namještaja “Standard” iz Prnjavora;

3. Milica Malinović-Jović, predstavnik malih preduzetnka grada Banja Luka, vlasnica slastičarne i inspirativne priče o počecima jednog malog preduzetnika u ovom gradu.

Brojni su i sponzori koji su prepoznali značaj ovog događaja i ukazali mu svoje povjerenje te pružili podršku, kao što su: Hotel “Jelena” Banja Luka, Krajina klas d.o.o. (slastičarne i pekare Manja), BEL Print d.o.o. Štamparija MAKOPRINT, portal BUKA, Nezavisne novine, NES radio, Poslovni portal Akta.ba.

Svi koji su ikad prisustvovali na nekom od evenata kažu da je atmosfera nevjerovatna, a energija koja vlada na Business café-u nešto što se može osjetiti samo ako ga posjetite.

Dragana na kraju poručuje: Družićemo se uz kafu i zakusku i uživati uz priču sa uspješnim preduzetnicima. Pozivamo vas da dođete i uvjerite se, a kada jednom dođete posjećivaćete nas još dugo poslije.

Ulaznice su dostupne od 9. marta i možete ih obezbijediti putem e-maila: info@goldenofficebl.com ili telefonski. Broj telefona je 051/219-322 i 066/003-632.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave