Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Cazinski sajam 2013 20. i 21. septembra

02.08.2013. 10:14 / Izvor:

U cilju promocije i poticaja razvoju stočarstva, ali i drugih grana poljoprivredne proizvodnje, Općina Cazin i Veterinarska stanica Cazin i ove godine organiziraju Kantonalnu izložbu stočarstva – Cazinski sajam 2013.

Uz Općinu Cazin i Veterinarsku stanicu, kao nosioce organizacije Kantonalne izložbe stočarstva- Cazinski sajam 2013. ,u pripremi i organiziranju ovogodišnje manifestacije aktivno će učestvovati i Kantonalno ministarstvo poljoprivrede, Poljoprivredni zavod, te javna preduzeća i ustanove naše općine.

Ovogodišnja Kantonalna izložba poljoprivrede biće održana u drugoj polovini septembra, tačnije 20. i 21. septembra. U dva dana sajma biće održane promocije poljoprivrednih i pčelarskih proizvoda, ljekovitog bilja, proizvoda iz kućne radinosti, izložba kućnih ljubimaca i ovčarskih pasa, te stočnog fonda Unsko-sanskog kantona. Predviđena su i stručna predavanja o proizvodnji kvalitetne stočne hrane, s aspekta resursa koji postoje na ovom području i ranijih grešaka farmera.

Uz promotivne i edukativne aktivnosti, tokom oba dana Cazinskog sajma predviđen je i bogat kulturno-zabavni program, a organizatori očekuju veliki broj izlagača, učesnika i posjetilaca iz cijelog Unsko-sanskog kantona.

Uzgajivači stoke sa područja koji su zainteresirani da svoju stoku predstave i učestvuju u takmičarskom dijelu sajma trebaju se prijaviti do 06.09.2013. godine.       

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Najave