CPCD konferencija - Preduzetništvo udruženja: Model za (ne)stabilnost

22.05.2017. 14:38 / Izvor: Akta.ba
CPCD konferencija - Preduzetništvo udruženja: Model za (ne)stabilnost

Akciona konferencija „Preduzetništvo udruženja: Model za (ne)stabilnost“ ima za cilj definisanje izazova preduzetništva i ekonomskih aktivnosti.

Centar za promociju civilnog društva (CPCD) 25.05.2017. godine organizuje prvu akcionu konferenciju o preduzetništvu za organizacije civilnog društva (OCD) u Bosni i Hercegovini u hotelu Europe, Sarajevo s početkom u 11 časova.

Akciona konferencija „Preduzetništvo udruženja: Model za (ne)stabilnost“ ima za cilj definisanje izazova preduzetništva i ekonomskih aktivnosti OCD, promociju organizacija koje se bave preduzetništvom, razmjenu iskustava i preporuke za organizacije u ovoj oblasti. Ova tema je od velikog značaja za održivost civilnog sektora u BiH, te će ovaj skup ohrabriti i usmjeriti udruženja za ozbiljan pristup planiranju i provođenju sličnih aktivnosti. 

Proteklih godina, CPCD je u sklopu Projekta održivosti civilnog društva i Smart Start implementirao prve aktivnosti kada se radi o identifikaciji socijalnih preduzeća u BiH, inicijativama za socijalno preduzetništvo udruženja, te sproveo niz aktivnosti vezanih za modele održivosti OCD u BiH.  

Vaše prisustvo potvrdite na OVOM linku ili pozivom na broj +387 33 644 810.

PREUZMI DOKUMENT:
Poziv.pdf

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave