Hotel 21: Bosna i Hercegovina u globalnoj konkurenciji destinacija

17.04.2017. 08:45 / Izvor: Akta.ba
Hotel 21: Bosna i Hercegovina u globalnoj konkurenciji destinacija

Potvrđeni su svi govornici, panelisti i predavači Prve menadžment konferenciju hotelijera i ugostitelja u BiH.

Potvrđeni su svi govornici, panelisti i predavači Prve menadžment konferenciju hotelijera i ugostitelja u BiH. Predstavnici oba resorna entitetska ministarstva – Federalno ministarstvo okoliša i turizma i Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske, predstavnici privrednih komora i turističkih zajednica oba entiteta, renomirani eksperti iz oblasti razvoja destinacija i hotelijerskih projekta, stratezi, istraživači, stručnjaci iz oblasti finansija i bankarstva, marketing i IT stručnjaci, razgovarat će o profitabilnosti industrije turizma i profitabilnosti hotelskih projekata.

Radi se o razvojnoj i poslovnoj konferenciji, koja u fokus stavlja uslove u kojima možemo razviti profitabilnost poslovanja iz industrije turizma, a kroz sve segmente industrije, a sa direktnom refleksijom na smještajne kapacitete hotela i sličnih djelatnosti i velikih ugostiteljskih objekata, kao i buduće investicijske projekte u ovoj oblasti.

Ključni preduslov za povećanje profitabilnosti  bilo kog biznisa je ambijent, a u turizmu taj ambijent je destinacija. Destinacija je razlog zbog kojeg turisti trebaju usluge hotela, ugostitelja, agencija, tour operatora, prevoznika i svih drugih aktera direktno ili indirektno uključenih u ovaj lanac vrijednosti.

Zbog čega je tematski naziv Konferencije ”Bosna i Hercegovina u globalnoj konkurentnosti destinacija”.

Nimalo manje bitno je pitanje osposobljenih i kompetentnih mladih ljudi za tretman turista 21. stoljeća, koji danas zahtijevaju, gotovo individualan pristup zadovoljenju njihovih potreba.

Zato će se na Konferenciji, o izazovu povećanja profitabilnosti biznisa u industriji turizma, razgovarati kroz sljedeće teme:

  • Razvoj infrastrukture i sadržaja – povećanja atraktivnosti destinacije;
  • Potencijale za pozicioniranje Bosne i Hercegovine kao destinacije;
  • Kadrovske osposobljenosti;
  • Menadžment alata za povećanje profitabilnosti hotela;
  • Dostupnosti finansija za finansiranje atraktivnih projekata iz oblasti turizma.

Posebna pažnja koja će se provlačiti kroz sve teme o kojima će se razgovarati na Konferenciji je kako tehnologija i nove naučne metode omogućavaju upravljanje destinacijom i zadovoljstvom gostiju – kroz demonstraciju najsavremenijih rješenja i modela.

Organizatori izdvajaju sljedeće paneliste čija će internacionalna iskustva dati smjernice diskusijama na predviđenim panelima.

- Adela Cristea, Direktor razvoja za Centralnu i Istočnu Europu, Hilton Worldwide  

Adela je zadužena za razvoj Hilton Worldwide portfolia brendova u Centralnoj I Istočnoj Europi. Na ovoj poziciji se je pridružila Hilton Worldwide 2007. godine i od tada razvija jednu od najvećih i brzorastućih hotelskih kompanija u svijetu, sa preko 4 900 objekata, koje broje preko 800 000 soba u 104 zemlje i teritorije.

- Frank Raul Frank, Generalni direktor za područje Istočne Europe za grupaciju Accorhotels / Orbis

Započeo je svoju karijeru 1988 sa Accor grupacijom na rukovodećim pozicijama u Briselu i od tada je dio najveće Europske hotelske grupacije. Accor grupacija trenutno broji 240,000 eksperata koji dijele strast za industrijom, pod motom zadovoljavanja gostiju na preko 4,100 adresa.

- Mr. Thomas Scott Dahl, Ecola Hoteliere Lausanne

Trenutno profesor Ecola Hoteliere Lausanne koji svoje znanje crpi iz prakse, ekspert sa više od 30 godina iskustva u hotelskoj industriji, uključujući 19 godina intenzivnog rada na revenue managementu – sarađujući sa najvećim imenima ove industrije: Interstate Hotels, Sunstone Hoteli, Hersha Ugostiteljski Menadžment i Apple Leisure Group

Agendu sa svim imenima govornika, panelista i prezentatora pogledajte u prilogu.

Sve najnovije informacije kao i objave panelista, govornika i predavača možete pratiti na oficijelnoj Facebook stranici konferencije Hotel21conf i na web stranici hotel21.ba.

 

 

PREUZMI DOKUMENT:
Agenda.pdf

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave