Implementacija sistema finansijskog upravljanja i kontrole - FUK

17.01.2017. 14:27 / Izvor: Akta.ba
Implementacija sistema finansijskog upravljanja i kontrole - FUK

Jednodnevni seminar je namjenjen svim rukovodiocima ministarstava, gradova, općina, javnih preduzeća i javnih ustanova.

SEVOI Grupa BiH, konsultantska firma koja je članica Evropske organizacije za finansijsko upravljanje i kontrolu i strateško planiranje poziva Vas da učestvujete na jednodnevnom seminaru koji je namjenjen svim rukovodiocima Ministarstava, Gradova, Općina, Javnih preduzeća i Javnih ustanova kao i rukovodiocima finansjskih odjejenja/službi.

Svaki korisnik javnih sredstava dužan je implementirati u svoje poslovne procese Sistem finansijskog upravjanja i kontrole - FUK shodno Zakonu o finansijskom upravljanju i kontroli u javnom sektoru Federacije BiH, objavljenom u Službenim novinama FBiH broj 38/2016.

Finansjsko upravjanje i kontrola - FUK je sveobuhvatan sistem internih kontrola koji uspostavjaju i za koji su odgovorni Rukovodioci korisnika javnih sredstava, a kojima se, upravjajući rizicima, osigurava razumna sigurnost da će se u ostvarivanju cijeva budžetska i druga javna sredstva koristiti zakonito, pravilno i etično, ekonomično, efektivno i efikasno u svrhu ostvarenja cijeva korisnika.

Učesnici seminara će biti upoznati sa tokom aktivnosti koje je neophodno provesti pri implementacji Sistema finansjskog upravjanja i kontrole - FUK, kao i sa programskim rješenjem za uspostavu FUK- a.

DATUM I MJESTO ODRŽAVANJA 31.01.2017. - Hotel HOLIDAY, Ul. Zmaja od Bosne 4, Sarajevo

Termin: 10:00 - 14:00h

KOTIZACIJA ZA SEMINAR 150,00 KM + PDV

Stručni predavač iz ove oblasti je Dr. Željko Krpan, čije je iskustvo sa preko 700 subjekata u implementaciji ovog sistema, u cijelom regionu što u Republici Hrvatskoj, što u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Svoj dolazak možete potvrditti tako što ćete popunjenu prjavnicu poslati na e-mail adresu: sevoi@sevoi-bh.eu ili ztubic@sevoi-bh.eu ili putem fax-a na broj 033 922 377.

PREUZMI DOKUMENT:
Prijava
TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave