Konferencija "INTERA TP – Technology and innovation centre Mostar"

16.03.2017. 14:48 / Izvor: Akta.ba
Konferencija 'INTERA TP – Technology and innovation centre Mostar'

Projekt je rezultirao uspostavljanjem prvog tehnološkog parka u Mostaru koji je potaknuo razvoj mostarske startup scene.

U petak, 31.3.2017. godine s početkom u 11h u dvorani Europa INTERA Tehnološkog Parka održat će se konferencija projekta „INTERA TP – Technology and innovation centre Mostar“ financiranog od strane Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške.

Projekt je rezultirao uspostavljanjem prvog tehnološkog parka u Mostaru koji je potaknuo razvoj mostarske startup scene, omogućio dodatno obrazovanje mladih, nezaposlenih ljudi, sudjelovao u istraživačkim i razvojnim projektima, radio na promociji ženskog poduzetništva te spajao domaća poduzeća s internacionalnim kontaktima.

Tijekom tri godine trajanja projekta INTERA Tehnološki Park potpomogao je uspostavi 18 startupa u svojim prostorijama te još njih 13 kroz proces virtualne inkubacije, generirano je 115 novih radnih mjesta, dok je pet domaćih poduzeća spojeno s inozemnim tvrtkama. Osim toga, organizirano je više od 100 obuka koje je pohađalo više od 1000 osoba te su urađena četiri R&D projekta u suradnji s fakultetima i poduzećima.

Na trosatnoj konferenciji očekuju nas pozdravne riječi ključnih ljudi uključenih u projekt, predstavljanje rezultata projekta te dvije panel diskusije. Na samom početku prisutnima će se obratiti gMladen Kostić, tehnički direktor INTERA TP-a, ujedno i moderator događaja, Anne Havnor, zamjenica šefa misije Veleposlanstva Kraljevine Norveške u BiH, Amir Zukić, ministar Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, Ljubo Bešlić, gradonačelnik Grada Mostara, Janne K. Florholmen, viša savjetnica iz partnerske organizacije BOOST Global Innovation teDavor Krezić, jedan od osnivača INTERA TP-a. Nakon pozdravnih riječi, predstavit će se postignuti rezultati, a potom će se na panel diskusijama raspravljati o relevantnim pitanjima. U prvoj panel diskusiji gostovat će INTERA TP startupi koji će govoriti o svom poduzetničkom iskustvu posljednjih nekoliko godina, a u drugoj  Anita Perić iz Službe za zapošljavanje HNŽ/K, Drago Gverić iz Inovacionog centra Banja Luka, Robert Martić iz BIT centra Tuzla, prof. dr. sc. Darko Petković, redoviti profesor Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici te Vedran Šimunović, izvršni direktor INTERA TP-a koji će međusobnim razgovorom ukazati na sljedeće korake. Konferencija će završiti pozdravnom riječju Vedrana Šimunovića nakon koje će uslijediti kratko druženje uz zakusku.

INTERA Tehnološki Park poziva sve zainteresirane, a poglavito one koji su, na bilo koji način, bili dijelom ovog inspirativnog trogodišnjeg putovanja da se pridruže na konferenciji. Kratki obrazac za prijavu je moguće ispuniti na linku.

Detaljan dnevni red može se pronaći na službenoj stranici INTERA Tehnološkog Parka.

Konferencija predstavlja kraj ovog projekta, ali INTERA Tehnološki Park će nastaviti raditi na ostvarenju svih svojih ciljeva u skladu s misijom jačanja hercegovačke gospodarske scene.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave