Namjenska industrija BiH prvi put izlaže na prestižnom sajmu IDEF

06.05.2017. 09:21 / Izvor: Akta.ba
Namjenska industrija BiH prvi put izlaže na prestižnom sajmu IDEF

Sajam IDEF se smatra najvećim regionalnim i jednim od pet najvećih svjetskih sajamova namjenske industrije.

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, na inicjativu kompanija iz sektora namjenske industrije, po prvi put organizuje nastup privrede Bosne i Hercegovine na prestižnom sajmu namjenske industrije “IDEF”, koji se ove godine održava u periodu od 09-12. maja 2017. godine u Istanbulu, Republika Turska.

Na štandu Bosne i Hercegovine, ukupne površine 40m2, koji je koncipiran na način da predstavlja cjelokupnu industriju BiH pod motom „Defense Industry of Bosnia and Herzegovina“, predstavit će se osam kompanija, i to: Igman Konjic, Tehnički remont Bratunac, Unis Group Ilidža, AC-Unity Goražde, Pretis Vogošća, Pobjeda Technology Goražde, Unis Ginex Goražde i Binas Bugojno.

Sajam “IDEF” se smatra najvećim regionalnim i jednim od pet najvećih svjetskih sajamova namjenske industrije. Sajam se održava od 1993. godine svake dvije godine. Ovogodišnji, 13. po redu, održava se u TUYAP Sajamskom i kongresnom centru u organizaciji TUYAP-a a pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Turske, Ministarstva odbrane Turske i Vojnih snaga Turske.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave