Otvorene su prijave za start up takmičenje Sarajevo Unlimited foruma

14.09.2017. 12:20 / Izvor: Akta.ba
Otvorene su prijave za start up takmičenje Sarajevo Unlimited foruma

Start-up battle, pristup investitorima, iskustvima i znanjima za regionalne startape u okviru #sarajevounlimited

Preduzetnički, inovacioni i kreativni centar Networks, organizator Sarajevo Unlimited 2017 foruma poziva sve zainteresovane startape iz regiona da se prijave i budu među najboljih 50 koji će, u okviru Drugog regionalnog foruma inovacija Sarajevo Unlimited učestvovati u takmičenju Startup battle, 2.11., a 03. i 04.11. dobiti priliku da prezentuju svoje ideje investitorima i kompanijama.

Aplikacija je dostupna online i otvorena je do 28.9.2017.

Mogućnost slanja prijave imaju startapi iz regiona, odnosno iz zemalja: Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Albanije i sa Kosova. Troškove hrane i smještaja za odabrane startape tokom tri dana Foruma pokriva organizator. Troškove putovanja pokrivaju učesnici - startapi. Radni jezik za startap stejdž je engleski. Selekcija top 50 će biti poznata 04.10.2017.

Drugi regionalni forum inovacija Sarajevo Unlimited je platforma koji nudi mjesto na kome će startapi imati priliku da rade, stvaraju, predstavljaju se, igraju se idejama, takmiče se, uče i pobjeđuju! Startap bitke, radionice, 1:1 sastanci s investitorima, umrežavanje - samo su dio sadržaja koji se sprema za početak novambra u Olimpijskom gradu Sarajevu. Forum će ponuditi mogućnost da se regionalna iskustva i radost pokretanja ujedine u misiji pomjeranja granica i ukidanja status quo stanja idejama, inovacijama i savladavanjem izazova 21. vijeka.

Stručni žiri, sastavljen od regionalnih investitora, predstavnika kompanija će odabrati tri najbolje ideje koji će dobiti vrijedne nagrade, a moguće da im investitori pristupe sami i predlože finansiranje realizacije ideje.

Sarajevo Unlimited forum će u svom drugom izdanju, od 2. – 4. novembra 2017., tokom tri dana novembra, imati dešavanja na šest lokacija. Dogovoreni su nastupi 55 govornika iz cijelog svijeta, predstavljanje 50 startupa iz BiH i regiona, šest keynote govornika, šest panel diskusija, održavanje sajma poduzetništva i inovacija, umjetničkih performansa, hackatona i radionica na šest lokacija.

Za dodatna pitanja u vezi startap takmičenja, upiti se mogu poslati na info@weareunlimited.ba. Više informacija o forumu, učesnicima i sadržajima, te načinu kako učestvovati, biće dostupno uskoro na zvaničnoj web stranici: http://weareunlimited.ba kao i na nalozima Foruma na društvenim mrežama:

Facebook stranici Sarajevo Unlimited, Instagram nalog unlimitedbih, Twitter nalog @UnlimitedBiH.

Zvanični hashtagovi Foruma su su #weareunlimited #sarajevounlimited.

Zvanični PR partner Foruma i kontakt za više informacija je agencija PRIME Communications.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave