Poziv: Obuka za preduzeća iz oblasti drvoprerađivačke industrije

19.09.2017. 08:11 / Izvor: Akta.ba
Poziv: Obuka za preduzeća iz oblasti drvoprerađivačke industrije

Obuka će se održati u prostorijama Područne privredne komore Doboj, u srijedu, 27.09.2017. godine, sa početkom u 09:30 sati.

EU ProLocal, zajednički program Evropske unije i Vlade Republike Njemačke za podršku lokalnoj samoupravi i ekonomskom razvoju koji implementira njemački GIZ – Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, u saradnji sa Vanjskotrgovinskom/Spoljnotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine i Privrednom komorom Republike Srpske, organizuje obuku za preduzeća iz oblasti drvoprerađivačke industrije pod nazivom „Standardi u drvnoj industriji“.

Obuka će se održati u prostorijama Područne privredne komore Doboj, u srijedu, 27.09.2017. godine, sa početkom u 09:30 sati. Predavač je Dragan Savić, dipl. ing. mehaničke tehnologije drveta, vodeći auditor TÜV NORD za standarde ISO 9001 i FSC i certificirani konsultant za oblast drvoprerade.

Seminar je namijenjen informisanju preduzeća iz oblasti drvoprerade o značaju implementacije relevantnih standarda i kvalitetnijeg razumijevanja njihovih zahtjeva. Cilj seminara je da se kandidati osposobe za prepoznavanje kritičnih tačaka audita i zahtjeva certifikacije.

Obuka će uključiti predstavljanje osnovnih zahtjeva standarda u drvnoj industriji sa akcentom na najaktuelnije (FSC, ENplus i CE označavanje) kroz primjere iz prakse. U sklopu obuke, učesnici će biti upoznati sa zahtjevima standarda, procesom implemenacije i audita.

Seminar je prvenstveno namijenjen direktorima, odnosno menadžmentu drvoprerađivačkih preduzeća.

Zainteresovani za učešće potrebno je da svoje prisustvo potvrde najkasnije do 25.09.2017. godine na e-mail: krunoslav.rasic@giz.de

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave