Poziv za poslovnu posjetu sajmovima u Turskoj

03.08.2017. 13:31 / Izvor: Akta.ba
Poziv za poslovnu posjetu sajmovima u Turskoj

U okviru svakog sajma održat će se "Buyer Mission Program."

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine je obavještena od Ambasade Republike Turske u Sarajevu da će se u periodu od 20. septembra do 7. oktobra 2017. godine u Republici Turskoj održati četiri sajma, i to:

1. Sajam prehrambenih proizvoda i pića, prehrambene industrije, opreme za skladištenj, hlađenje, transport i markete- FOOD ISTANBUL 2017
2. Međunarodni sajam kućnih potrepština, dekorativnih proizvoda i kućanskih aparata- ZUCHEX 2017,
3. Međunarodni susreti farmaceutskih proizvođača i
4. Međunarodni specijalizirani sajam tehnologija obrade aluminija, mašina i proizvoda- ALUEXPO 2017.

U okviru svakog sajma održat će se “Buyer Mission Program“. Programom je predviđen brifing za privrednike, bilateralni razgovori sa turskim privrednicima i posjeta proizvodnim postrojenjima.

Učesnicima iz Bosne i Hercegovine (po jedan predstavnik iz kompanije) svakog programa biće plaćeni troškovi smještaja sa doručkom. Poznavanje jednog od tri strana jezika (engleski, njemački ili francuski) je obavezno. Također, učesnici trebaju posjedovati ovlasti za odlučivanje u kupovini.

Zainteresirani za učešće u nekom od programa potrebno je da popunjen aplikacioni formular (u prilogu) dostave Uredu savjetnika za trgovinu Ambasade Republike Turske u Sarajevu na broj faksa: 033/ 208 562 ili putem e-maila:saraybosna@ekonomi.gov.tr, nakon čega će iz turskog ureda biti kontaktirane samo one kompanije koje budu izabrane za učešće

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave