Preko 30 izlagača na Drugom Festivalu vina i hrane u Tuzli

18.11.2016. 10:47 / Izvor: Akta.ba
Preko 30 izlagača na Drugom Festivalu vina i hrane u Tuzli

Drugi bosanskohercegovački Festival vina i hrane Tuzla 2016. bit će održan 24. i 25. novembra 2016. godine, u Bosanskom kulturnom centru Tuzla.

Drugi bosanskohercegovački Festival vina i hrane Tuzla 2016. bit će održan 24. i 25. novembra 2016. godine, u Bosanskom kulturnom centru Tuzla, u organizaciji Udruženja BH Festival i izvršnoj produkciji Freestyle marketing agencije Tuzla.

PR Drugog Festivala vina i hrane  Emina Pezić je istakla da je cilj ovog projekta promocija isključivo bosanskohercegovačkih proizvođača i proizvoda, jer posjedujemo kvalitetne proizvode koji su ne samo vodeći po kvalitetu u našoj državi, nego i konkurentni i van naših granica. "Krajnji cilj ovog festivala je dovesti naše domaće proizvode na vodeće mjesto kako na domaćem, tako i na inostranom tržištu", kazala je Pezić.

Festival je jedinstven godišnji projekt koji ljubiteljima vina pruža priliku da uživaju u najkvalitetnijim vinima i delikatesama iz Bosne i Hercegovine. Organizatori su uvjereni da će uspjeti u namjeri da ostvare kontinuitet i zadrže visoke standarde glede kvaliteta Festivala koji su pred sebe postavili.

Predsjednik Udruženja BH Festival Adnan Aliefendić  istakao je kako je ovo  jedini projekat u Bosni i Hercegovini koji, kao takav, promoviše isključivo bosanskohercegovačke proizvođače vina i delikatesa.

"Prošle godine Prvi Festival BH vina I hrane protekao je sa više nego očekivanom posjetom od preko 1500 posjetilaca koji su imali priliku degustirati proizvode od čak 30 različitih bosanskohercegovačkih proizvođača. Ove godine broj izlagača će nadmašiti prethodnu godinu, što pokazuje da je ovaj Festival zaista izazvao veliki interes, a I broj posjetilaca se očekuje u većem broju nego prošle godine. Ovakav projekat je jedan od pozitivnih poduhvata u Bosni I Hercegovini, koji ima primarni cilj unapređenje domaće proizvodnje i prodaje", istakao je Aliefendić.

Partner projekta Drugi BH festival vina i hrane je i ove, kao i prošle godine tuzlanska kompanija Bingo."Drago nam je da smo ponovo dio još jedne pozitivne domaće priče. Očekujemo da će festival okupiti veliki broj proizvođača s kojima Bingo već sarađuje i koji su bili i prošle godine, ali i da će se na njemu predstaviti oni koji nisu bili sa nama na prethodnom festivalu.Ovo je za njih odlična prilika. Prošlogodišnja posjeta festivalu govori da za ovu oblast vlada veliko interesovanje, a svi izlagači su bili zadovoljni. Svakako možemo reći da smo kao najveća domaća kompanija uvijek pružali podršku ovakvim projektima i da ćemo to i ubuduće raditi", kazala je voditeljica marketing službe kompanije Bingo Tatjana Paunoski.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave