Privredni razgovori: Aktuelni izazovi za lokalnu privredu

07.10.2016. 14:49 / Izvor: Akta.ba
Privredni razgovori: Aktuelni izazovi za lokalnu privredu

Na Forumu će se razgovarati o privrednim potencijalima tuzlanske regije te o njenom značaju za privredu Bosne i Hercegovine.

Predstavništvo njemačke privrede u Bosni i Hercegovini (AHK BiH) i udruženje Wirtschaftsverein BiH  u utorak, 11. oktobra 2016. god., pozivaju na regionalni poslovni forum u Hotel Mellain u Tuzli, čija tema glasi „Aktuelni izazovi za lokalnu privredu”.

Na Forumu će se razgovarati o privrednim potencijalima tuzlanske regije te o njenom značaju za privredu Bosne i Hercegovine. U fokusu razgovora će biti i privredna saradnja sa Njemačkom i mogućnosti proširenja iste.

U okviru događaja održat će se panel diskusija „Kvalifikovana radna snaga“, čiji učesnici će biti: Gunther Neubert – direktor Predstavništva njemačke privrede u BiH, Frank Werner – rukovodilac ekonomskog odjela u Ambasadi SR Njemačke u BiH, Snježana Köpruner – predsjednica udruženja Wirtschaftsverein BiH, Zlatan Muratović – ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, Nermin Hodžić – ministar razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona, te Damir Bišanović – direktor kompanije TMD Dommers Lighting.

Cilj ovog poslovnog foruma jeste promocija privrednih potencijala tuzlanske regije i skretanje pažnje na izazove sa kojima se susreće, te davanje preporuka za poboljšanje konkurentnosti regije, s osvrtom na njemačka iskustva.

Održavanje Foruma su podržale kompanije ProCredit Bank d.d. i DELING d.o.o.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave