Prva Internet of Things konferencija u BiH

04.08.2015. 09:10 / Izvor: Akta.ba
Prva Internet of Things konferencija u BiH

Bosnia Agile u saradnji sa Cisco Systems, Microsoft, IBM, i HUB-om387 vam daje uvid u potencijale Internet of Things. Internet of Things (IoT) više nije neka nepoznanica. Ovo je ključna inovacija koja „hrani“ moderne kompanije.

Bosnia Agile u saradnji sa Cisco Systems, Microsoft, IBM, i HUB-om387 vam daje uvid u potencijale Internet of Things.

Internet of Things (IoT) više nije neka nepoznanica. Ovo je ključna inovacija koja „hrani“ moderne kompanije. IoT sistemi povezuju tradicionalne proizvode sa širim eko-sistemom i otključavaju nove inovativne tokove. Pametne i povoljne „Things“ stvaraju prilike za nove poslovne razvoje koje je bilo nemoguće zamisliti do prije nekoliko godina. Iznad svega, postoje dramatične promjene u novim poslovnim modelima koje formiraju povezani svijet. Brojke ne lažu. Prema Gartneru, približno 3.9 milijardi povezanih stvari su bile u upotrebi u 2014-stoj i očekuje se da će ta brojka narasti do 25 milijardi do 2020. 75% kompanija istražuju ili koriste IoT u poslovima na neki od načina bilo (unutrašnji/vanjski), a tu je i godišnji rast od 36% u procesiranju, senzorima i komunikaciji uređaja koji se samo povećava iz godine u godinu. IoT je tu da ostane i on mijenja sve što znamo o modernim poslovnim aplikacijama.

Renomirani predavači kao Ana Seliškar, Cisco Systems Smart City konzultant, Admir Tuzović,Tehnički Evanđelista u Microsoft-u Bosne i Hercegovine, Fariz Saračević, IBM Senior Product Manager, Nedžib Bukalo iz DPA Systems i Ceco Gaković iz Nest71, će vam prenijeti svoja iskustava i znanja u domenu Internet of Things, te naučiti vas kako da i vi postanete dio ovog novog trenda.

Za više informacija o konferenciji i kako se možete registrovati, pogledajte Internet of Things link.

 Bosnia Agile vam preporučuje da ih pratite preko društvenih stranica LinkedIn, FaceBook ili Twitter gdje možete naći informacije o drugim aktivnostima Bosnia Agile-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave