Prvi festival bosanskohercegovačkih vina i hrane u Tuzli

28.09.2015. 11:51 / Izvor: Akta.ba
Prvi festival bosanskohercegovačkih vina i hrane u Tuzli

Prvi bosanskohercegovački festival vina i hrane "Wine & Food Festival" Tuzla 2015., održat će se 01. i 02. listopada 2015. godine u Bosanskom kulturnom centru Tuzla u organizaciji Restorana Royal Tuzla i Freestyle marketing agencije Tuzla.

Prvi bosanskohercegovacki festival vina i hrane "Wine & Food Festival“ Tuzla 2015., održat će se 01. i 02. listopada 2015. godine u Bosanskom kulturnom centru Tuzla u organizaciji Restorana Royal Tuzla i Freestyle marketing agencije Tuzla.

Jedan od pokrovitelja i suorganizator ovog prvog festivala koji okuplja isključivo bosanskohercegovačke privrednike iz vinarstva i prehrambene industrije je kompanija Bingo d.o.o. Tuzla.

Festival je zamišljen je kao jedinstven budući godišnji projekat koji ljubiteljima vina pruža priliku da uživaju u najkvalitetnijim vinima i delikatesama iz Bosne i Hercegovine. 

"Iskreno se nadamo da ćemo uspjeti u namjeri da ostvarimo i zadržimo visoke standarde po pitanju kvaliteta Festivala koje smo pred sebe postavili te da ćemo ispratiti sve aktualne tokove iz ove oblasti. Cilj manifestacije je promocija vinske kulture i naših autohtonih vrsta vina i hrane, prvenstveno među građanima i vinarima, a potom i svima koji dolaze u Grad Tuzlu. Ovo je jedinstvena prilika i mogućnost ugostiteljima da probaju najbolja vina i delikatese a potrošačima da saznaju nešto više o vinogradarstvu i proizvodnji vina", poručuju organizatori.

Iako Bosna i Hercegovina tek postaje prepoznatljiva u svijetu kao nova vinska zemlja, još uvijek nažalost nismo učvrstili svoju poziciju na vinskoj karti svijeta, unatoč tome što je vinarstvo kroz stoljeća bilo vrlo važna privredna aktivnost.

Ovaj festival je produkt timskog rada kome su, pored organizatora i učesnika, podršku dali između ostalih Vlada Tuzlanskog kantona, Grad Tuzla, Bingo Tuzla, AKM Commerce, Eko život Tuzla, Bosanski kulturni centar TK , Kompanija Meggle, Sparkasse Bank, BH Telekom, Rudnik Mrkog Uglja Banovići i drugi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave