Prvi put u BiH Leader Project: Edukativni program MBA tipa za poduzetnike

05.05.2017. 12:45 / Izvor: Akta.ba

Restart, koji djeluje na polju uvezivanja bh. dijaspore i bh. poduzetnika, je licencirani partner i organizator edukacije.

Leader Project, desetodnevni edukativni program MBA tipa na kojem će sudjelovati vrhunski predavači "Ivey Business School" iz Kanade, ove godine će po prvi put biti održan i u Bosni i Hercegovini. Restart, koji djeluje na polju uvezivanja bh. dijaspore i bh. poduzetnika, je licencirani partner i organizator edukacije koja se realizuje u saradnji sa agencijom McCann Sarajevo, Asa Prevent Groupom, Networksom i portalom akta.ba.

Priliku da prate stručna predavanja ovog ekonomskog razvojnog programa, kojeg su još 1991. godine pokrenuli MBA studenti “Ivey Business School” iz Londona i Toronta, imat će selektirani aplikanti, odabrani kroz rigorozan selekcijski proces između brojnih prijavljenih bh. poduzetnika, menadžera, vlasnika srednjih i malih preduzeća, mladih profesionalaca, ali i studenata završnih godina sa impozantnim CV-ima i motivacijom. Ukratko, svi oni koji se u životu i poslovanju rukovode parolom “djeluj lokalno, misli globalno”, a svjesni su prisutnih trendova da kompanije i startapi moraju biti što konkurentniji i inovativniji.

U okviru deset dana intenzivnih predavanja i radionica Joel Pipher, Matthew Whittle, Leroi Yu, Akash Pasricha i Sead Ferhatović, nekadašnji studenti “Ivey Business School”, a danas iskusni biznis stručnjaci iz Kanade, učesnicima ovog programa pružit će priliku da unaprijede određene biznis vještine, savladaju analitičke alate, upoznaju proces odlučivanja, a na samom kraju treninga očekuje se da razviju vlastiti biznis plan i predstave ga potencijalnim investitorima.

Simulacije realnih situacija u različitim biznis disciplinama kao što su marketing, finansije, ljudski resursi, planiranje strategija, u sesijama jedan na jedan, posebne su prednosti ovog programa. Samo oni učesnici koji od planiranih deset dana programa isprate minimalno osam dobit će oficijelni Leader Project certifikat.

Predavanja će se, od 8. - 19. maja, održati u sarajevskom akceleratoru Networks u periodu od 12 -16 sati.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave