Radionica o tradicionalnoj gastronomiji i zdravoj prehrani

26.03.2017. 10:32 / Izvor: Akta.ba
Radionica o tradicionalnoj gastronomiji i zdravoj prehrani

Ova radionica će biti prva od 10 planiranih u okviru projekta koji je financiran sredstvima Evropske unije.

U utorak, 28.3.2017. godine u selu Strica kod Vareša će se održati jednodnevna radionica pod nazivom "Tradicionalna gastronomija i zdrava prehrana". Radionica će se održati u prostorijama Foruma žena “Strica-Zaruđe” u selu Strica, od 9 do 17 sati.

Ova radionica će biti prva od 10 planiranih u okviru projekta koji je financiran sredstvima Evropske unije.

Ciljevi radionice u Varešu su: osposobiti polaznike za unaprjeđenje vlastite gastronomske ponude u ruralnom turizmu, definirati osnovna pravila zdrave prehrane, naučiti razlikovati očekivanja i način prehrane domaćih i stranih gostiju, te kreirati jelovnik prema zadanim kriterijima.

Projekt “Osnaživanje ruralnih turističkih destinacija oko Sarajeva sa ciljem diversifikacije ruralne ekonomije” je podržan u okviru Programa za civilno društvo 2014.-2015., sa ciljem povezivanja građana i smanjenja nezaposlenosti kroz unapređivanje saradnje glavnih interesnih grupa na lokalnom nivou i procjenu tržišta aktivnog stanovništva.

Trajanje projekta je 3 godine, a općine djelovanja ovog projekta su Kreševo, Vareš, Ilijaš, Fojnica, Sarajevo Centar, Sarajevo Stari grad, te Istočni Stari grad, saopćili su iz Udruženja Alterural.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave