SMART RC edukacija – Izrada projektnog prijedloga i logičkog okvira (LFA)

23.03.2017. 09:11 / Izvor: Akta.ba
SMART RC edukacija – Izrada projektnog prijedloga i logičkog okvira (LFA)

Upravljanje projektnim ciklusom je metodologija kojom se planiraju i provode projekti/programi koji se finansiraju iz različitih fondova EU

SMART RC edukacija – Izrada projektnog prijedloga i logičkog okvira (LFA)

12. i 13.04.2017. godine od 10:00h

Upravljanje projektnim ciklusom je metodologija kojom se planiraju i provode projekti/programi koji se finansiraju iz različitih fondova EU. Loše planiranje je ključ neuspjeha i rezultira lošim projektnim prijedlogom i neuspjesima u realizaciji. Stoga je fokus ove edukacije da razvije i usavrši vještine i znanja učesnika/ca o analitičkom procesu izrade projektnog prijedloga i logičkog okvira koji predstavlja metodologiju planiranja, upravljanja, izrade i evaluacije projekata i jedan je od osnovnih metodoloških alata planiranja projekata finansiranih iz EU fondova, ali je ujedno i alat za praćenje realizacije i evaluaciju projekta obzirom da sadrži objektivno provjerljive indikatore uspješnosti projekta.

Ova praktična znanja i vještine su neophodna menadžerima i službenicima u poslovnom sektoru, udruženjima i fondacijama; vladinim institucijama; razvojnim agencijama; odgojno-obrazovnim institucijama i svim ostalim zainteresovanim pojedincima i organizacijama.

Cilj edukacije je upoznati polaznike sa izradom logičkog okvira, odnosno projektnog prijedloga kako bi razumijeli najčešće greške u procesu njegove izrade, te značaj i koristi analitičkog pristupa. Edukacija je visoko interaktivna i praktično orijentisana što učesnicima/ama omogućava praktičnu primjenu novostečenih znanja i unapređenje profesionalnog rada i ličnog napretka.

Više informacija o edukaciji i link za prijavu možete pronaći na sljedećem linku: http://bit.ly/IzradaProjektnogPrijedlogaILogickogOkviraLFA

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave