Sutra sastanak o podršci marginaliziranim grupama žena u razvoju biznisa

22.11.2016. 13:42 / Izvor: Fena
Sutra sastanak o podršci marginaliziranim grupama žena u razvoju biznisa

Za podršku marginaliziranim grupama žena u razvoju biznisa 680.000 KM

U Sarajevu će sutra biti održan sastanak predstavnika devet jedinica lokalne samouprave koje učestvuju u programu i tima USAID/PPMG, u okviru Programa podrške marginaliziranim grupama žena u razvoju biznisa.

Programom je osigurana podrška marginaliziranim grupama žena u razvoju biznisa u iznosu od 680.000 KM, a sredstva za realizaciju programa osigurali su Program podrške marginaliziranim grupama (USAID/PPMG) i jedinice lokalne samouprave.

Program podrške marginaliziranim grupama žena u razvoju biznisa podržat će pokretanje i razvoj biznisa ženama žrtvama nasilja, ženama s invaliditetom, majkama osoba s invaliditetom, te nezaposlenim mladim ženama, saopćeno je iz USAID-a.

Tema radnog sastanka je izrada Modela podrške razvoja biznisa, koji će se primjenjivati u raspodjeli sredstava za razvoj biznisa. Također, svakom odobrenom biznisu bit će pružena mentorska podrška u prvoj godini djelovanja, u svim dijelovima realizacije.

Program provodi Institut za razvoj mladih KULT u partnerstvu sa NGO & BUSINESS AUDIT d.o.o.

Program podrške marginaliziranim grupama žena u razvoju biznisa podržala je Američka agencija za međunarodnu saradnju (USAID) kroz Program podrške marginaliziranim grupama (USAID/PPMG).        

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave