Svečana ceremonija dodjele nagrade Dobro za filantropiju

11.11.2015. 12:10 / Izvor: Akta.ba
Svečana ceremonija dodjele nagrade Dobro za filantropiju

Tromjesečna kampanja promocije filantropije u bh. društvu približava se kraju. Imena i prezimena pobjednika te nazive firmi koje su ove godine najviše brinule o zajednicama u kojima djeluju održat će se 12. novembra.

Tromjesečna kampanja promocije filantropije u bh. društvu približava se kraju. Imena i prezimena pobjednika te nazive firmi koje su ove godine najviše brinule o zajednicama u kojima djeluju održat će se 12. novembra 2015. godine, u sarajevskoj Vijećnici s početkom u 19,30 sati.

U užem izboru za pobjednike nalazi se 29 osoba i 22 kompanije. Nakon procesa verifikacije, dobili smo imena osoba i kompanija među kojima se nazale i ovogodišnji pobjednici. Nezavisna komisija svoju odluku saopćit će u četvrtak u Vijećnici.

Nagrada se dodjeljuje u dvije kategorije, za kompaniju i to malu, srednju i veliku kompaniju te za osobu koja se posebno ističe po filantropskim davanjima. Nagradu će dobiti i mladi filantrop ili filantropistica, te jedna javna ličnost.

Ovogodišnja nagrada, kao i prethodne, želi da predstavi bh. javnosti jedan krug dobrote, i to sa fokusom na solidarnost izraženu kroz filantropska davanja. Vjerujemo da na taj način solidarni građani i građanke i odgovorni privredni subjekti dobijaju priznanje za svoj doprinos i postavljaju standarde kojima bi svi trebali da teže.

Jedan od ciljeva nagrade je i nastavak promovisanja i stimulisanja filantropije u našoj zemlji, s ciljem motivisanja što većeg broja osoba i kompanija da daju direktnu podršku akcijama za razvoj zajednica u kojima djeluju.

Snažne zajednice stvorit će snažno društvo, a takvu sliku naše zemlje svi želimo vidjeti.

Projekt SIGN za održivost, u sklopu kojeg se dodjeljuje nagrada, finansira Evropska unija, a sufinansira Balkanski fond za demokratiju.  Cilj kampanje je da istakne i prepozna osobe i kompanije koje su svojim zalaganjem i finansijskom podrškom značajno doprinijele razvoju zajednica, utječući tako na poboljšanje kvaliteta života bh. društva.

          

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave