Tuzla: Promocija prednosti korištenja solarne energije

12.09.2015. 10:19 / Izvor: Akta.ba
Tuzla: Promocija prednosti korištenja solarne energije

USAID-ov projekat "Solarna energija kao budućnost održivog razvoja" koji implementira Partner MKF će 15.09.2015. u Tuzli održati promociju prednosti korištenja solarne energije u BiH sa naglaskom na vrijednost domaće proizvodnje.

USAID-ov projekat "Solarna energija kao budućnost održivog razvoja" koji implementira Partner MKF će 15.09.2015. u Tuzli održati promociju prednosti korištenja solarne energije u BiH sa naglaskom na vrijednost domaće proizvodnje. Inače, projekat ima za cilj povećanja korištenja solarnih kolektora kao i drugih alternativnih izvora energije u BiH.

Na platou ispred Konzum Centra,  prolaznici će imati priliku vidjeti izložene solarne sisteme za sanitarnu vodu i dogrijavanje prostora u kombinaciji sa kotlovima na pelet. Također, pored ovih sistema, biće predstavljeni i fotonaponski sistemi za proizvodnju električne energije koji su prilagođeni za vikend naselja i manje potrošaće.

Učesnici projekta, firme iz BiH koje će se predstaviti široj javnosti su firme RES Domino d.o.o. Kalesija, Lafat Komerc d.o.o. Kalesija, Kovan MI Gračanica, Solar Tehnic d.o.o. Srebrenik i Finesa d.o.o. Kalesija.

"Pozivamo sve zaintersirane da nas posjete na platou Konzum Centra i uvjere se u prednosti primjene solarne energije,  Konzum Centar, 15.09.2015. sa početkom u 10 sati", poručuju organizatori.

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) vodi program strane pomoći SAD-a za pružanje ekonomske i humanitarne pomoći u više od 80 država širom svijeta.

Partner mikrokreditna fondacija uspješno se bavi pružanjem usluga mikrokreditiranja već više od 18 godina.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave